Новият мениджър на Челси Маурицио Сари заяви, че Еден Азар е един от двамата или тримата най-добри футболисти в Европа и той се надява на среща на четири очи, където да бъде дискутирано бъдещето на футболиста.

Азар заяви, че Световното първенство в Русия е може би точното време, за да опита някакво ново и различно предизвикателство, след като е прекарал шест години в Челси. След тези думи той беше свързван като потенциално ново попълнение на Реал (Мадрид), които пък му освободиха място след продажбата на Кристиано Роналдо в Ювентус.

Самият полузащитник си взе време за почивка, след като в събота завоюва третото място на Световното първенство с Белгия. Заедно с него на заслужен отдих замина и вратарят Тибо Куртоа, който също е сочен за трансферна цел на Реал (Мадрид).

Сари от своя страна добави, че "не иска сега да звъни на играчите, тъй като по телефона е разговор без да виждаш очите на отсрещната страна и този разговор може да не ти даде яснота". Маурицио също така каза, че за него Азар е един от двамата или от тримата най-добри европейски футболисти, който трудно би подобрил повече качествата си.

Новият италиански треньор по време на първата си пресконференция допълни, че "отборът ще играе по малко по-различен начин от този на сънародника му" и негов предшественик Антонио Конте, който спечели шампионската титла в първата година начело на тима и Купата на Англия през втората, след като промени системата с трима защитници.

Челси вече привлече дефанзивният халф от Наполи Жоржиньо. Сари каза също така, че иска повече класа в средата на терена.

"Mоята цел е да се забавляваме и след това да бъдем конкурентни във всички турнири до самия край. Ако отборът се забавлява на терена, то и феновете ще се забавляват също така. Това е много важно. Ние искаме да стигнем колкото се може по-високо в състезанията, но отборът също така трябва да носи и наслада, обясни 59-годишният треньор, който направи фурор в калчото с отбора на Наполи.

Челси стартира новия сезон с мач срещу Манчестър Сити на 5-и август за Къмюнити Шийлд, а след това гостува на Хъдърсфилд пет дни по-късно в първия си шампионатен двубой.