Челси продължава с феноменалното си представяне във Висшата лига под ръководството на новия си мениджър Маурицио Сари. Отборът постигна пета поредна победа след пет кръга, след като надви с 4:1 у дома Кардиф.

Срещата се игра на "Стамфорд Бридж", а след този мач "сините' имат в актива си 15 спечелени точки и делят лидерската позиция в класирането с тима на Ливърпул, който надделя при визитата си на Тотнъм по-рано днес.

Бамба даде изненадващо аванс на базирания в Уелс тим още в 16-ата минута, но до почивката Азар вкара три попадения и в крайна сметка обърна мача в полза на столичния английски отбор.

Той бе точен в 37-ата, 44-ата и 81-ата минути на срещата. Вилиян добави един гол в 83-ата, за да оформи крайния резултат.


Като цяло мачът се разви изненадващо и още в 16-ата минута Бамба даде аванс на уелсците в резултата, след като засече с глава хубаво центриране на Морисън и така матира Кепа. 

Постепенно домакините имаха проблеми да се осъзнаят в следващите минути, но Алонсо бе близо до гола в 33-ата минута. Ударът му обаче премина много близо над напречната греда и така той пропусна да изравни. 

В 37-ата минута все пак Азар бе точен, след като се освободи от противников бранител и с плътен удар по земя в близост до наказателното поле успя да "препарира" противниковия страж, за да върне тима си в мача.

Минута преди почивката отново белгиецът бе точен за пълния обрат в срещата. Жиру отново се превърна в асистент и подаде към Азар в наказателното поле, а халфът с удар в близост до противниковата врата реализира второто си попадение. 

В първите минути след почивката темпото на игра не бе толкова високо и нямаше чисти положения пред двете врати.

В 64-ата минута Педро от добра позиция можеше да увеличи аванса на домакините, но ударът му мина покрай вратата. 

Азар сложи точка на спора в този мач с третия си гол в 81-ата минута, който падна от дузпа и така оформи хеттрика си. Наказателният удар бе даден за нарушение на Бамба в наказателното поле. 

В 83-ата минута и Вилиян се разписа за лондончани, за да оформи крайния резултат. Той отправи хубав удар от границата на наказателното поле и матира противниковия вратар.

До самия край нямаше повече голове. 

ЧЕЛСИ - КАРДИФ 4:1
0:1 Бамба 16
1:1 Азар 37
2:1 Азар 44
3:1 Азар 81 дузпа
4:1 Вилиян 83

Челси: Кепа, Рюдигер, Луис, Алонсо, Аспиликуета, Ковачич (50 - Баркли), Жоржиньо, Канте, Азар, Педро (68 - Вилиян), Жиру

Кардиф: Етеридж, Бамба, Морисън, Бенет, Манга, Камараса, Артър (46 - Ричърдс), Рълс, Хойлет, Рийд (71 - Петерсън), Уорд