Мениджърът на Челси Маурицио Сари обяви преди дербито срещу Манчестър Сити, че една от звездите на тима Еден Азар сам трябва да реши бъдещето си и неговото желание е единствено белгиецът да се чувства щастлив.

По последни информации той ще помоли клубното ръководство да го трансферира в Реал (Мадрид) през лятото, тъй като иска да пробва ново предизвикателство в своята кариера. Самият халф обяви преди два-три дни, че вече е взел своето решение за бъдещето си и ще го оповести тогава, когато прецени, че е удобно.

"Всеки ден разговарям с Еден, но не и за трансфер, а за позицията му на терена", обяви Сари на пресконференцията преди мача.

"Ще бъда много щастлив, ако той реши да остане в Челси, но в крайна сметка Азар сам си взима решенията за бъдещето. Аз ще се радвам просто той да е доволен и именно това е моята цел - да се радва на това, което прави". 

"Мисля, че той е най-добрият играч в Европа и ще бъде супер да го задържим, но ще видим какво ще стане. В момента не мислим за трансфери, а за предстоящия мач срещу Манчестър Сити", каза още той.

"Игуаин? Той е страхотен и е играл добре във всеки един от отборите си до момента. Мисля, че Гонсало и Азар могат да направят страхотен тандем на терена. Ще видим интересни неща и от двамата до края на сезона, убеден съм в това нещо". 

През настоящия сезон Азар има на сметката си 31 мача за Челси във всички турнири, 15 гола и 10 асистенции.