Ливърпул си върна отново лидерството във Висшата лига, след като победи Челси в дербито на 34-ия кръг, което се игра на „Анфийлд” с 2:0.

По този начин отборът на Юрген Клоп отново е на върха с актив от 85 точки и 2 точки пред втория Манчестър Сити, който обаче има и мач по-малко на сметката си.

Лондончани пък са 4-и с актив от 66 точки.

Това бе първа победа за „червените” над този противник у дома от 7 години насам.

Отборът на Ливърпул иначе бе в серия от шест поредни мача на „Анфийлд” на ниво Висша лига без успех срещу този противник.

Мане откри за домакините в 51-ата минута, а две минути след това Салах се разписа за крайния успех.


Срещата съвсем в среда на нещата започна силно за домакините, които притиснаха противника си още от първата минута.

В 17-ата минута удар на Салах бе блокиран, а три минути след това Азар получи страхотно извеждащо подаване зад отбраната на домакините. За радост на домакинските фенове обаче неговият удар бе посредствен и Алисон с лекота успя да се справи.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно и опасните положения пред двете врати на практика липсваха.

В 39-ата минута Мане получи подаване от Салах и отправи доста добър удар от няколко метра, който премина много близо покрай страничната греда на Кепа.

Две минути след това се наложи в състава на Челси да бъде извършена принудителна  промяна. На терена влезе Кристенсен, който замени контузилия се Рюдигер.

Второто полувреме започна шеметно за домакините и само пет минути след подновяването на играта Мане даде аванс на домакините.

Салах направи страхотна комбинация с Хендерсън, който центрира от наказателното поле към далечната греда за Мане и сенегалецът с глава вкара топката в близкия ъгъл.

Шокът за гостите бе пълен, а Ливърпул успя да се възползва от него по най-добрия начин, след като две минути по-късно Салах удвои аванса на тима си.

Египтянинът вкара фамозен гол от 25 метра, като прати топката в горния ъгъл и на практика не позволи на Кепа по никакъв начин да се намеси.

Toчно пет минути след втория гол на Ливърпул Азар можеше да върне интригата в мача, но ударът му намери гредата. В 65-ата минута пък Ливърпул бе на косъм да реализира трето попадение, но ударът нт Салах в близкия ъгъл бе разгадан от Кепа, който направи добро спасяване.

През следващите минути домакините бяха отборът, който тотално доминираше на терена и момчетата на Юрген Клоп просто се забавляваха.

До самия край като цяло срещата просто се доиграваше и нямаше кой знае какви фрапантни положения пред двете врати.

ЛИВЪРПУЛ – ЧЕЛСИ 2:0
1:0 Мане 51
2:0 Салах 53

Ливърпул: Алисон, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Александър-Арнолд, Хендерсън (77 - Милнър), Фабиньо, Кейта (66 - Вайналдум), Фирмино, Салах (90 - Шакири), Мане

Челси: Кепа, Давид Луис, Аспиликуета, Емерсон, Рюдигер (40 - Кристенсен), Жоржиньо, Канте, Лофтъс-Чийк (77 - Баркли), Вилиан, Азар, Хъдсън-Одой (56 - Игуаин)