Скандал разтърси Челси в навечерието на финала в Лига Европа срещу Арсенал и накара Маурицио Сари да напусне гневен тренировката на отбора в Баку. 

Само минути, след като обяви пред медиите колко много обича клуба, италианецът побеснял след скарване между Давид Луис и Гонсало Игуаин. Той на няколко пъти хвърлил на земята и изритал шапката си, след което си тръгнал. 

От Челси опитаха да замажат случилото се, като излязоха с официално съобщение, в което се казва: „Гневът на Маурицио в края на тренировката не бе предизвикан от някой от неговите футболисти, а от това, че в последните 15 минути тимът не успя да тренира статични положения, след като заниманието остана открито за журналистите“. 

Случилото се обаче, така или иначе е поредното доказателство, че отношенията между наставника и футболистите не са добри и той почти сигурно ще напусне Сините, независимо от развръзката в мача. 

Тимът си осигури участие в Шампионската лига с третото място през сезона, но феновете не са доволни от начина, по който Сари ръководеше тима. Счита се, че специалистът ще поеме Ювентус след напускането на Масимилиано Алегри.