Манчестър Юнайтед смачка Челси с 4:0 на "Олд Трафорд" в мач от първия кръг на Висшата лига, а това ще означава, че новият мениджър на "сините" Франк Лампард определено няма да запомни с добро дебютния си мач.

Рашфорд откри резултата с гол от дузпа в 18-ата минута, а след почивката домакините се развихриха и вкараха още два гола на своя противник. Марсиал удвои в 65-ата минута, а две минути след това отново Рашфорд бе точен за класическия резултат. В 81-ата минута новото попълнение Даниел Джеймс оформи крайния резултат.

Хари Магуайър и Аарън Уан-Бисака дебютираха като титуляри за състава на "червените дяволи" и се представиха на доста добро ниво, а в състава на "сините" изненадващо от първата минута се появиха младоците Абрахам и Маунт. Друго ново попълнение на Юнайтед - Даниел Джеймс, влезе като резерва и оформи крайния резултат.

След този мач Юнайтед спечели три точки, докато Челси започна зле кампанията.


Срещата започна доста по-добре за младия състав на лондонския тим и в 4-ата минута Aбрахам бе много близо да открие резултата, но силният му удар от границата на наказателното поле разтресе страничната греда. 

Броени минути след това и домакините имаха чудесен шанс да вкарат, след като Марсиал се възползва от една сбъркана от Зума топка и отправи нелош удар по земя от няколко метра, но в крайна сметка Кепа успя да се намеси.

В 17-ата минута бранителят на "сините" отново сбърка и препъна в наказателното поле Рашфорд, а съдията бе безкомпромисен и в крайна сметка отсъди дузпа. В ситуацията бе използвана и системата VAR, която само потвърди неговото решение. Зад топката застана Рашфорд, който успя да открие за Юнайтед.

Точно четвърт час по-късно той вкара топката във вратата на Кепа за втори път, но в този случай имаше засада и попадението не бе зачетено.

В 39-ата минута Баркли отправи страхотен удар, който бе спасен с крак, а минута след това удар на Емерсон разтресе гредата и това спаси "червените дяволи" да инкасират изравнително попадение във вратата си. 

Второто полувреме започна с добър шанс за гостите и в 50-ата минута отправи удар от 20-ина метра, който премина над напречната греда. 

Малко след това Емерсон затрудни максимално Де Хеа и го принуди да прави чудесно спасяване, но добрите моменти за "сините" приключиха дотук.

В 65-ата минута Перейра намери с прекрасно подаване Марсиал в наказателното поле и французинът отклони топката в мрежата, а две минути след това Рашфорд вкара втория си гол в мача и направи резултата класически.

Погба го намери с феноменално извеждащо подаване и останал сам срещу вратаря английският национал не сгреши. 

В 81-ата минута новото попълнение на Юнайтед Даниел Джеймс бе намерен от Погба и отправи мощен удар от наказателното поле, а топката рикошира в крака на Емерсон и намери далечния ъгъл в мрежата. 

До самия край нямаше повече голове. 

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД - ЧЕЛСИ 4:0
1:0 Рашфорд 18 дузпа
2:0 Марсиал 65
3:0 Рашфорд 67
4:0 Джеймс 81

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Линдельоф, Магуайър, Шоу, Уан-Бисака, Погба, Лингард (85 - Maта), Перейра (74 - Джеймс), МакТоминей, Марсиал, Рашфорд (85 - Гринууд)

Челси: Кепа, Аспиликуета, Зума, Емерсон, Кристенсен, Баркли (58 - Пулишич), Ковачич, Жоржиньо (75 - Канте, Маунт, Педро, Абрахам (66 - Жиру)