Челси взе първата си победа на „Стамфорд Бридж” във Висшата лига за сезона, след като победи Брайтън с 2:0. Жоржиньо от дузпа и Уилиан донесоха успеха. 

Сините доминираха и имаха множество положения, като със сигурност трябваше да спечелят и по-убедително. 

Те запазиха и първата си суха мрежа за кампанията, а освен това победиха Чайките за 9-и път поред в шампионатен мач и нямат загуба срещу тях в историята. 

В състава на домакините липсваше Нголо Канте, който не бе в групата поради лека травма. За гостите пък на разположение не бе Дейви Прьопер, също заради контузия. 

Сините доминираха по отношение на притежанието и започнаха да разиграват в половината на гостите. В 4-ата минута след корнер Жоржиньо не успя да стреля точно, а опитът на Алонсо да играе с пета не се получи. 

Тами Ейбрахам прати топката над вратата малко след това, а и Мейсън Маунт бе изключително активен. Именно той изпълни свободен удар в 14-ата минута, Ейбрахам се размина и топката се отби от гредата. 

Гостите обаче изглеждаха солидно, въпреки че инициативата бе за съперника и затова в следващите минути добрите ситуации липсваха. В край на полувремето вратарят Райън се превърна в герой, след като първо спаси удар отблизо на Баркли, а след това разочарова и останалия сам срещу него Педро. Маркос Алонсо също изпусна. 

Втората част обаче започна с дузпа за Челси. Мейсън Маунт спечели наказателния удар, който все пак бе преразгледан и потвърден от ВАР. Жоржиньо бе категоричен при изпълнението и даде аванс на лондончани. 

В 61-ата минута Ейбрахам трябваше да удвои преднината и да накаже грешка на Стивънс и Райън, но вратарят на Чайките се хвърли в краката му и успя да направи отлично спасяване. 

В средата на втората част и Брайтън стигна до положение. Алзейт успя да задържи топката, след като бе атакуван на два пъти и стреля, получи се рикошет в Жоржиньо и топката мина много близо до целта. Секунди по-късно Бърн пропусна още по-добра ситуация, стреля с глава в земята, а след това топката се отби и от гредата.  

Логично в 76-ата минута Челси си осигури тримфа. Хъдзън-Одой намери Уилиан, който нахлу в наказателното поле и стреля, а след това топката рикошира в Бърн и заблуди Райън. Това бе първият гол на бразилеца след 17 мача в първенството. 

Веднага след това Ейбрахам пропусна да реализира изведен съм срещу вратаря, опитвайки да го прехвърли, но стражът изби в корнер. Така или иначе обаче, успехът бе за домакините, които имат 11 точки и са в първата половина на класирането. Брайтън е едва 16-и с 6. 

Челси – Брайтън 2:0
 
1:0 Жоржиньо 50 дузпа
2:0 Уилиан 76
 
Челси: Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Томори, Алонсо, Жоржиньо, Баркли (68 Ковачич), Маунт, Уилиан, Педро (63 Хъдзън-Одой), Ейбрахам (84 Батшуай)
Брайтън: Райън, Бърн, Уебстър, Дънк, Монтоя, Бисума (46 Бонг), Стивънс, Алзейт, Моой (65 Конъли), Мопе (79 Мъри), Грос