Челси отново се върна към победите, след като надделя над новака Астън Вила с 2:1 в среща от междинния 15-и кръг на Висшата лига, която се игра на "Стамфорд Бридж".

Домакините бяха по-добрият отбор и заслужено стигнаха до успеха в този мач.

Така за първи път в историята тимът от английската столица постига пет поредни победи срещу бирмингамския си съперник.

Контузеният доскоро Ейбрахам се завърна в игра за лондончани и вкара първото попадение в срещата, за да даде аванс на тима си в резултата, в 24-ата минута.

Трезеге обаче изравни за "виланите" четири минути преди почивката.

Попадението за крайния успех бе дело на Маунт, който вкара в 48-ата минута и на практика оформи крайния резултат.

След този мач Челси е 4-и в класирането с актив от 29 точки и се намира на 6 точки пред петия Уулвърхямптън. "Виланите" пък са на 15-ата позиция със също толкова точки.


Срещата съвсем резонно започна по-добре за домакините от Лондон и те бяха на крачка от откриване на резултата още в 6-ата минута, но тогава стражът на гостуващия тим направи фантастично спасяване след удар на Вилиан.

Последваха силни минути за домакините и попадението не закъсня, след като в 24-ата минута Джеймс центрира за Ейбрахам, който с глава от близка дистанция матира противниковия вратар и даде аванс на столичния тим.

Все пак обаче гостите намериха сили да стигнат до изравнителен гол точно четири минути преди почивката, а негов автор стана Трезеге, който къде по случайност, къде не, засече една центрирана топка директно във вратата на близката греда.

Двата тима излязоха в почивка при реми с по един гол, а две минути след подновяването на играта Маунт с прекрасно воле от точката на дузпата не даде никакви шансове на Хийтън да се намеси адекватно.

В ситуацията асистенцията дойде от Ейбрахам, който свърши изключително много работа при този гол. 

В 61-ата минута Хийтън направи брилянтно спасяване след удар на Вилиан и на практика спаси тима си от трети гол в своята врата, след като бразилецът отправи топката с глава по посока противниковата врата. 

В 78-ата минута след удар на Пулишич стражът на Вила направи ново хубаво спасяване, а две минути по-късно той се намеси страхотно и след удар на Вилиан от фаул, от 25 метра.

До самия край така и не паднаха повече голове.

Челси - Астън Вила 2:1
1:0 Ейбрахам 24
1:1 Трезеге 41
2:1 Маунт 48 

Челси: Кепа, Зума, Кристенсен, Аспиликуета, Джеймс, Ковачич, Канте, Вилиан (90+2 - Жоржиньо), Маунт, Пулишич (86 - Хъдсън-Одой), Ейбрахам (83 - Батшуай)

Астън Вила: Хийтън, Конса, Мингс, Таргет, Елмохамади, МакГийн, Накамба, Хурихан (58 - Луис), Трезеге (76 - Жота), Грийлиш, Уесли