Челси претърпя ново разочарование, след като врътна реми 2:2 при визитата си на един от най-слабите тимове в лигата Борнемут.

Това стана в среща от 28-ия кръг на Висшата лига след която "сините" са 4-и в класирането с актив от 45 спечелени точки, докато "черешките" заемат незавидната 17-а позиция с 27 спечелени точки и тимът е само на две точки над зоната на изпадащите.

Гостите стигнаха първи до попадение и то бе дело на Алонсо, след като в 33-ата минута той със силен удар от близка дистанция вкара една отбила се от гредата топка във вратата на домакините и така изведе тима си напред.

Голът дойде при първото по-опасно положение за столичани, след като преди това в срещата нямаше нищо кой знае какво като положения за гранда от Лондон, но пък домакините бяха на два пъти близо до откриване чрез Билинг в началните минути

Шокът за гостите обаче дойде броени минути след почивката.

В 54-ата минута Лерма изравни за домакините, след като засече с глава прекрасно центриране на Фрейзър от ъглов удар, а три минути след това Кинг вкара за пълния обрат в полза на "черешките", засичайки подаване по земя на Стейси на далечната греда.

В 85-ата минута Алонсо вкара втория гол за гостите и изравни. Педро отправи силен удар, който стражът на домакините изби, но при добавката испанецът успя да вкара. 

До самия край нямаше повече попадения.

Борнемут - Челси 2:2
0:1 Алонсо 33
1:1 Лерма 54
2:1 Кинг 57
2:2 Алонсо 85

Борнемут: Рамсдейл, Кук, Аке, Смит, Стейси, Билинг, Лерма, Кук (82 - Гослинг), Фрейзър, Кинг (68 - Станислас), Уилсън 

Челси: Кабайеро, Кристенсен, Аспиликуета, Томори (64 - Вилиан), Жоржиньо (64 - Баркли), Ковачич, Алонсо, Джеймс, Маунт, Педро, Жиру (72 - Батшуай)