Тимо Вернер разкри основната причина да приеме офертата на Челси. Това е мениджърът на “сините” Франк Лампард. Германският национал ще премине на “Стамфорд Бридж” от 1 юли, след като лондончани платиха отклупната клауза в договора му с Лайпциг  - 47.5 млн. паунда. 

24-годишният нападател стана водещ реализатор в историята на Лайпциг, след като се разписа при победата с 2:1 над Аугсбург. Вернер бе желан и от Ливърпул. 

“Преговорите с ръководството на Челси бяха толкова добри, че ги избрах почти веднага. Особено Франк Лампард, който ме спечели. Той ме искаше много в Челси и се почувствах комфортно да приема офертата им и да напусна Лайпциг.

В разговорите си с мен той няколко пъти каза колко много ме иска в отбора му, колко много ме цени като играч и като човек. Разбира се, знам, че нищо няма да ми бъде гарантирано, но трябваше да предприема следващата стъпка в кариерата си. 

В Лайпциг се чувствах невероятно. Това беше най-добрият период досега в кариерата ми. Който и да беше начело на тима, ме подкрепяше. Сега треньор е Юлиан Нагелсман, който е гигант и беше много важен за развитието му”, каза Вернер. 

Нападателят наниза 34 гола и даде 13 асистенции в 45 мача този сезон и помогна на Лайпциг да спечели третото място в Бундеслигата.