Още по темата

 

Здравейте, уважаеми читатели, на Gol.bg. В събота Левски и Черно море се изправят един срещу друг във финала за Купата на България.

В тази връзка днес ще ви запознаем и с най-интересният мач за златните медали на "моряците", както вчера това сторихме със "сините" от Левски. В петък пък ще ви припомним и всички финали в турнира.

Черно море до момента е играл два финала за Купата на България - 2005/06 и 2007/08 г., като губи и двата двубоя. Именно през 2006 г. е и една от най-скандалните срещи за трофея. Тогава ЦСКА побеждава с 3:1

Черно море, но на почивката се заформят батални сцени на терена, където двете агитки си спретват покъртително меле навръх 24 май.

Финал за Купата на България ЦСКА - Черно море, 24 май 2006 година, стадион „Васил Левски“ 7216 зрители:

ЦСКА печели купата след 3:1 срещу Черно море. Едва 7216 зрители идват на националния стадион в адския пек на 24 май. Червените газят набързо гостите с голове на Гъргоров (12, 28) и Гийом да Заади (35). Моке (90+1) вкарва от дузпа почетния за тима от Варна.

Бразилецът Моралес пък се превръща в антигерой за Черно море. Халфът профуква дузпа, а в 81-ата минута е изгонен. Скандалното в този мач идва на почивката при резултат 3:0 за ЦСКА. 

Тогава се разиграва див екшън и двете агитки окървавяват финалната среща. Частната охрана на стадион "Васил Левски" гледа безучастна как ултрасите на ЦСКА и Черно море нахлуват през трибуните и терена. Завързва се здрав бой, в който сериозно пострадват 7 души. Едва към 10-ата минута от мелето на стадиона влизат полицаи, които отблъскват хулиганите и арестуват трима от тях.

Екшънът започва с невинна разпра между част от феновете. Никой от частната СОТ не опитва да спре ултраси на Черно море, които пробягват целия сектор "Б". Те застават на една ръка разстояние от червени запалянковци.

Двете групи започват да се плюят и замерят през оградата. От армейския сектор "Г" нахлуват бойни групи, които стигат до съперника безпрепятствено. Някои от тях тичат спокойно по тревата, други минават пред седалките, трети атакуват от пистата.

Агитката на ЦСКА, доста по-многобройна, успява да отвори врата в оградата и застига запалянковци от Варна. Настъпва здрав бой, в който се размахват юмруци и колани, летят ритници, а в мелетата се мяркат окървавени глави.

Няколко тартори се опитват да разделят побойниците, охранителите, които нямат право да арестуват, обаче гледат като парализирани. Валентин Михов тича безпомощно по пистата. Шефът на ПФЛ обаче си докарва само мощни обиди от двете агитки. Кръвопролитието е спряно едва след намесата на тежко въоръжени полицаи. За секунди те въдворяват ред. Кютекът завършва с няколко ранени и трима арестувани.