Черно море се е насочил към трансферна цел на Ботев Пловдив. Моряците ще се опитат да отмъкнат под носа на канарчетата халфа на Дунав Русе Васил Шопов. Както е известно, договорът на полузащитника с драконите е до 31 май и засега няма подписан нов.

Той има предварителна договорка със старши треньора на жълто-черните Николай Киров-Белия. Дори е уточнен и срокът на бъдещия му контракт с Ботев - 2 години. В последните дни обаче апетити към Шопов проявява и Черно море, пише "Тема спорт". Наскоро Илиан Илиев освободи Александър Цветков, а Мариян Огнянов е контузен и той търси да подсили халфовата си линия с качествено попълнение.

Преди дни самият Васил Шопов призна за интерес на канарчетата към него, но заяви, че още няма нищо конкретно. Развръзка се очаква след края на баражите за оцеляване, в които Дунав е замесен. Старши треньорът Илиан Илиев пък призна, че вече е договорен защитникът Ивайло Марков.

"Познавам го от работата ми с него в Локомотив Пловдив", каза специалистът. През февруари Марков подписа с Дунав Русе, но така и не се наложи и напусна.