Отборът на Черно море загуби като гост на Септември 1:2 в мач от 16-ия кръг на Първа професионална лига, игран на стадион “Васил Левски”.

Илиан Илиев започна с Благой Макенджиев на вратата, а в центъра на отбраната си партнираха Мирослав Енчев и Виктор Генев.

На левия бек бе Кононго, а отдясно Мартин Костадинов. В средата на терена оперираха Петър Витанов и Васил Панайотов, а по крилата атакуваха Мехди Фенуш и Аристот Н`Донгала.

В предни позиции наставникът на “моряците” заложи на Георги Илиев и Жоржиньо.


Срещата започна с лек превес за Черно море, но до средата на първата част сериозни положения пред двете врати нямаше. В 24-ата минута Виктор Генев стреля опасно от над 30 метра, но топката премина на сантиметри от страничната греда. До края на полувремето “моряците” бяха по-активния тим на терена, но така и не успяха да реализират гол.

В 55-ата минута след грешка в защитата на Септември, Георги Илиев отне топката в наказателното поле и я подаде пред празната врата на Жоржиньо, който откри резултата. Две минути по-късно Чандъров стреля от движение, но Макенджиев изби в корнер.

В 65-ата минута Борис Галчев от фаул и изравни резултата. Опитният футболист на Септември изпрати топката по земя във вратарския ъгъл. В 75-ата минута Васил Панайотов пропусна отбележи от чиста позиция. Халфът на варненци получи пас от Георги Илиев в наказателното поле, но стреля покрай гредата.

В 82-вата минута Тилев засече с глава центриране, и след рикошет в тялото на Бейду кълбо се озова в мрежата на Черно море за 2:1. Попадението бе доста куриозно, като самият автор на попадението не успя да се ориентира в ситуацията.

СЕПТЕМВРИ (СОФИЯ) - ЧЕРНО МОРЕ 2:1

0:1 Жоржиньо (55')
1:1 Борис Галчев (65')
2:1 Ишмаел Байду (81')

Стартови състави: 

СЕПТЕМВРИ: 21. Я. Георгиев, 6. Бенга, 23. Глишик, 25. Стоянов, 4. Арсов, 26. Алвеш, 8. Галчев, 7. Русев, 10. Чандъров, 20. Байду, 19. Гади
Ст. треньор: Христо Арангелов

Ч. МОРЕ: 88. Макенджиев, 17. Костадинов, 33. Енчев, 4. Генев, 41. Кононго, 28. Ндонгала, 71. Панайотов, 21. Илиев, 16. Витанов, 9. Фенуш, 11. Жоржиньо
Ст. треньор: Илиан Илиев