ЦСКА остана в борбата за титлата след ценна победа с 3:1 като гост на Черно море. Ден след големите промени на “Българска армия” и неочакваното бягство на Любослав Пенев “червените” се възползваха от отдалите им се шансове и с голове на Тиаго Родригес (33), Едвин Джеси (52) и Али Соу (75) донесоха прекрасен дебют начело на тима на Добромир Митов. За варненци успя да изравни Васил Панайотов в 66-та минута. 

С тази победа ЦСКА скъси разликата на Лудогорец на само 3 точки. “Червените” имат актив от 68 на втората позици. А в следващия кръг предстои голямо дерби - ЦСКА приема Лудогорец на “Българска армия”. Черно море е на 6-то място с 48.

Двубоят започна равностойно, с много битка в центъра на терена и малко положения пред двете врати. Първият голям шанс бе за ЦСКА, след като Тиаго Родригес отправи силен изстрел отблизо, но Иван Дюлгеров отрази с прекрасен рефлекс. 

Варненци отговориха с неточни удари на Минчев и Панайотов. Голям шанс се откри и пред Георги Илиев при една контраатака, но в последния момент Кристиан Малинов направи прекрасен шпагат и блокира удара му. 

В последните минути на първата част по-сериозните ситуации бяха пред вратата на домакините, но все нещо липсваше за гол на ЦСКА. Така се стигна до 33-та минута, когато “червените” се възползваха от грешка в постройката на защитата на варненци, Тиаго Родригес напредна и с прекрасен удар от границата на наказателното поле направи 1:0. 

Черно море започна много силно второто полувреме и още преди да е изминала минута игра Васил Панайотов направи сериозен пропуск. Халфът получи хубаво подване в дълбочина, но стреля много неточно от воле. Последва натиск на варненци, а гостите от София дебнеха за контраатаки. 

При една от тях в 52-та минута падна и вторият гол. Едвин Джеси проби през центъра и пусна надясно към Тиаго. Поргугалецът върна към Джеси, който от точката на дузпата нямаше как да сбърка и направи 2:0. Малко след това Тиаго пропусна възможност да вкара и трети гол, като стреля над гредата. 

В 66-та минута натискът на Черно море даде резултат и хората на Илиян Илиев намалиха. Минчев надигра резервата Стойчо Атанасов по лявото крило и намери сам фронтално срещу вратата Васил Панайотов. Халфът стреля по земята и не остави шансове на Черниаускас - 1:2.

Радостта на домаките не бе дълга. В 75-та минута ЦСКА отново изгради светкавична контраатака, Тиаго изведе Али Соу сам срещу Дюлгеров и нападателят реализира хладнокръвно 8-мия си гол в Първа лига този сезон. 

Черно море - ЦСКА 1:3

0:1 Тиаго Родригес 33’

0:2 Едвин Джеси 52’

1:2 Васил Панайотов 66’

1:3 Али Соу 75 ‘

Черно море: Дюлгеров, Станчев, Димов, Генев, Кононго, Ндонгала, Панайотов, Витанов (54 - Кики), Илиев, Минчев, Василев (88 - Жоржиньо)

ЦСКА: Черниаускас, Турицов (65 - Атанасов), Чорбаджийски, Бодуров, Жеферсон, Антов, Малинов, Тиаго, Енрике (56 - Жоржиньо), Джеси (87 - Бикел), Соу