Черно море спечели с минимален резултат 1:0 двубоя от 24-ия кръг срещу Царско село.

Единственото попадение реализира Даниел Димов през първото полувреме, дошло по изключително куриозен начин след изпълнение на фаул от Курьор. С успеха "моряците" събраха актив от 37 точки, колкото има и шестият в класирането Берое, който през уикенда гостува на ЦСКА.

Първият четвърт час не предложи кой знае колко любопитни моменти, като положенията отсъстваха и пред двете врати.

Все пак Черно море поведе в резултата в 32-ата минута. Курьор изпълни фаул от дъгата пред наказателното поле, а в опита си да стреля към вратата, топката се отклони в Даниел Димов и влетя в мрежата за 1:0!

До края на първата част домакините пропуснаха няколко чисти шанса да удвоят преднината си, като на два пъти Илиан Илиев-младши остана на чиста позиция срещу Пласид, но вратарят на Царско село се справи и в двата случая и запази интригата за втората част.

Второто полувреме бе по-добро за Царско село, като столичани изнесоха играта в предни позиции в опита да стигнат до изравнително попадение. То можеше и да дойде в 83-ата минута, но удар на Андерсон Кордейро от наказателното поле бе избит от Митрович.

Курьор в края на срещата можеше да вкара за втори път, но предпочете да комбинира и в крайна сметка срешата завърши при този резултат.

ЧЕРНО МОРЕ - ЦАРСКО СЕЛО 1:0
1:0 Даниел Димов (32)

Стартови състави:

ЧЕРНО МОРЕ: Миодраг Митрович, Виктор Попов, Даниел Димов, Стефан Станчев, Цветомир Панов, Мартин Минчев, Мохамед Букаси, Родриго Енрике, Васил Панайотов, Матиас Курьор, Илиан Илиев-младши

ЦАРСКО СЕЛО: Джони Пласид, Ивайло Марков, Хулио Лопес, Мартин Кавдански, Реян Даскалов, Уесли Ната, Дилан Бахамбула, Антонио Георгиев, Андерсон Кордейро, Лудсинио Маренго, Мирослав Будинов