Черно море разби с 4:1 Царско село като гост в мач от втората осмица на първенството.

През всички 90 минути "моряците" доминираха тотално и победата им можеше да бъде много по-убедителна.

Исмаил Иса обаче уцели греда от чиста позиция, после изпусна и дузпа.

С два гола за гостите се отчете Илиан Илиев-младши. Той се разписа в 5-ата и 19-ата минута, с което направи страхотен подарък по случай рождения ден на баща си, който днес стана на 52 г.

В 35-ата минута Георги Минчев намали изоставането на Царско село от наказателен удар, но след час игра Матиас Курьор върна аванса на Черно море от два гола.

В края Иса все пак успя да запише името си сред голмайсторите, оформяйки крайния резултат.

Така Черно море събра 47 точки и спечели убедително група "А" на втората осмица. Освен това варненци направиха подарък на Етър Велико Търново, който по-рано победи с 1:0 Витоша Бистрица.

"Болярите" са 2-ри с 31 точки, колкото има и Царско село. Но търновци са с по-добри показатели в директните двубои и това им гарантира оставане в елита, докато възпитаниците на Любослав Пенев ще игратя баражи за оставане.  


Черно море започна силно срещата и още в 5-ата минута “моряците” откриха резултата. Васил Панайотов намери Илиан Илиев – младши, който реализира за 1:0 навръх рождения ден на своя баща. Малко след това Родриго навлезе опасно в наказателното поле и се опита да намери Исмаил Иса, но пасът му бе блокиран. В 14-ата минута Исмаил Иса отправи опасен удар по диагонала, но топката премина много близо покрай далечната греда.

Две минути по-късно Мирослав Будинов бе изведен на добра позиция леко вдясно по атаката на Царско село, но точно преди да нанесе удар, топката му бе избита от притичалия Стефан Станчев. В 19-ата минута Черно море успя да вкара втори гол. Цветомир Панов проби отляво и центрира в наказателното поле, където Джони Пласид изби топката към Илиан Илиев – младши, който я заби в мрежата за 2:0.

В 26-ата минута Царско село можеше да намали резултата след индивидуален рейд на Андерсон Кордейро. Бразилецът отправи опасен удар от малък ъгъл, но Миодраг Митрович успя да спаси. В 35-ата минута Царско село намали резултата от дузпа, отсъдена за спорен фаул в наказателното поле срещу Георги Минчев. Именно той превърна 11-метровия удар в гол.

В 50-ата минута Черно море можеше да вкара трети гол. Матиас Курьор получи пас вляво, върна топката към Патрик Андраде, който финтира бранител и стреля, но стражът на домакините с пръсти успя да избие в корнер. Малко след това Матиас Курьор вкара топката в мрежата на Царско село, но главният рефер не зачете попадението. След центриране от корнер Даниел Димов свали топката с глава към Матиас, който с глава я заби в мрежата, но Валентин Вълков отсъди нарушение. Това провокира протестите от страна на футболистите на Черно море и целия щаб на варненци, след което наставникът Илиан Илиев получи жълт картон.

В 61-вата минута Черно море препарира домакините с трети гол, от идентична ситуация като тази при незачетеното попадение. След изпълнение на свободен удар Даниел Димов свали отлично топката за непокрития Матиас Курьор, който от броени метри нямаше как да сбърка за 3:1. В 67-ата минута Мартин Кавдански засече центриране от корнер и заби топката в гредата. В 73-ата минута Матиас Курьор подхвана опасна контраатака, намери Исмаил Иса вляво, който от движение насочи топката в близкия ъгъл, но тя срещна сглобката на вратата.

В 77-ата минута, само две след като се появи в игра, директен червен картон получи Мирослав Енчев. Той бе изгонен за нарушение срещу откъсващ се футболист сам срещу вратаря Миодраг Митрович. Въпреки това “моряците” играха като равен с равен и можеха да реализират четвръти гол. В 80-ата минута Исмаил Иса пропусна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Матиас Курьор. В 87-ата минута Исмаил Иса се реваншира за пропуска от бялата точка и вкара четвърти гол за своя тим, с което оформи и крайното 4:1.

Царско село - Черно море 1:4

Голмайстори: 0:1 Илиан Илиев 5, 0:2 Илиан Илиев 19, 1:2 Георги Минчев 35 д., 1:3 Матиас Курьор 60, 1:4 Исмаил Иса 88

Царско село: 30. Пласид, 3. Кавдански, 8. Ната, 10. Минчев, 17. Даскалов, 20. Иванов, 21. Гьонов, 22. Бахамбула, 44. Родригес, 91. Будинов, 93. Кордейро
Треньор: Любо Пенев

Черно море: 18. Митрович, 27. Димов, 5. Станчев, 6. Попов, 2. Панов, 7. Андраде, 71. Панайотов, 10. Илиев, 72. Родриго, 19. Курьор, 9. Иса
Треньор: Илиан Илиев