Когато през Декември 2012 година научих, че Пеп Гуардиола поема Байерн ми олекна. Олекна ми, защото усетих, че освен талантливите футболисти, които са в Мюнхен, там идва и знаещ, интелигентен треньор.

Юп беше заявил, че се оттегля и за Хьонес и Румениге нямаше много време за нов наставник. Но те се справиха - както винаги. Въпреки данъчните скандали и въпреки недоброжелателите.

Това, че в понеделник Пеп ще говори на немски не би трябвало да ни учудва. Той знае къде идва, какво го чака и гледа максимално бързо да се приспособи към немския начин на мислене. А това че ще отговаря и на английски, испански и италиански е само в негов плюс.

Много хора ще го чакат да сбърка, да го посочат с пръст и да злорадстват - Пеп е наясно и с това. В Байерн се работи трудно и под напрежение, но така е като искаш да си най-големият в света.

След 90 мин на Уембли, когато взехме N: 5, вече и на доста други фенове им просветля, че май май настъпва Баварска хегемония.

Гуардиола вземал готов отбор - шампион. Да така е, но по-трудното е да го задържи там където е сега и където му е мястото. Искрено вярвам и се надявам, че ще успее.

Пожелавам му само едно - след три финала през пролетта на 2014 г. костюмът му да е подгизнал от бира.

Успех Пеп!!!