Ръководството на ЦСКА постави задача на привържениците да изберат коя емблема да бъде поставена на екипите, с които отборът ще играе срещу Лудогорец на 5 май. Червените заявиха "Васил Левски" за домакинството.

"ЦСКА ще изиграе мача на 5 май срещу Лудогорец на Националния стадион "Васил Левски" със специално изработен екип, който ще бъде направен по модел на първия в историята на ЦСКА. През 1948 година тимът ни играе без емблема на гърдите си, но за юбилея искаме на екипа да грее емблема, която да изберем заедно", обявиха от клуба в сайта си.

В сайта бяха представени десет емблеми, използвани от ЦСКА през годините. Сред тях е и "юбилейната", създадена миналата година. Задачата е привържениците да гласуват до 25 март, включително.

"С него (юбилейния екип) ЦСКА ще изиграе само един мач - този на 70-ия ни рожден ден на 5 май", посочват от клуба.

Миналото лято ЦСКА  водеше съревнование с аматьорския ЦСКА 1948 в търга за активите на фалиралото ПФК ЦСКА АД, сред които най-висока стойност има емблемата. Близката до Гриша Ганчев "Ред енимълс" спечели наддаването с предложение за 8 млн. лева.

Последва дълга процедура по обжалване на начина на разпределение на средствата, което продължава да бави обявяването на срок за плащане, припомня "Дневник". От ЦСКА 1948 призоваха да се сложи край възможно най-скоро и да се пристъпи към времето за превеждане на сумата.

Спортният директор на клуба от "Българска армия" Пламен Марков каза, че след допускането на отбора до евротурнирите "ЦСКА се връща в автентичния си вид". Адвокатът Първан Първанов, водил делата на клуба пред УЕФА, обясни, че българското законодателство и УЕФА не регулират "прехвърлянето" на историята между дружествата.

Той заяви тогава, че при плащане на сумата за активите клубът "ще осигури най-високото в историята на футбола удовлетворяване на кредиторите, когато говорим за фалирали футболни клубове".