Резервният вратар на ЦСКА Георги Китанов е получил контузия през миналата седмица и ще отсъства поне месец от терените, пише "Тема спорт". Не е изключено стражът да пропусне дори остатъка от сезона.
 
22-годишният Китанов премина обстойни прегледи вчера, които са показали, че няма да се възстанови бързо от травмата си. Той се контузи на тренировка в навечерието на двубоя с Ботев Пд в събота (4:1) и не попадна в групата.
 
При отсъствието на Китанов втори вратар на ЦСКА ще е 19-годишният Слави Петров. Опция №1 е Черниаускас, който захапа на поста от 30 юли при 6:2 над Ботев Пд.
 
Слави Петров пък все още не е записал официално участие за първия отбор, но бе използван в доста контроли през последните две-три години. Петров изигра 9 срещи за дубъла на армейците през миналия сезон. Младокът нашумя през 2017-а, когато във вечно дерби при юношите вкара гол от над 90 метра.
 
Петров е родом от София и е бил неизменно част от школата на ЦСКА. Отличителна негова черта е добрата игра и с двата крака - елемент, по който превъзхожда чувствително както Черниаускас, така и Китанов.