Левски надви ЦСКА с 2:0 в първа среща от полуфиналите за Купата на България, играна на стадион "Васил Левски".

Двата отбора изиграха сравнително равностоен мач, в който обаче футболистите на треньора Делио Роси като че ли искаха повече победата и стигнаха до нея, благодарение на Сержиу Буш, който се разписа на два пъти. Реваншът между двата отбора ще бъде на 25 април.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.vbox7.com/emb/external.php?vid=242151b942" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Двубоят започна по мечтан начин за Левски. В 7-ата минута Габриел Обертан нахлу опасно отдясно в наказателното поле и подаде по земя към непокритият Сержиу Буш. Румънецът не се поколеба и прати топката във вратата на Витаутас Черниаускас.

В следващите минути футболистите на треньора Стамен Белчев се опитаха да се оттърсят от ранния шамар и да поемат контрола върху играта. Това се случи, но "червените" така и не успяваха да стигнат до опасно положение пред вратата на Божидар Митрев.

В 15-ата минута Едвин Джеси се възползва от неразбирателството между Холмар Ейолфсон и Давид Яблонски. Крилото отправи изстрел, който обаче премина встрани от вратата.

В 25-ата минута Антонио Вутов се възползва от трешка в защитата на ЦСКА. Младокът изведе хитро Буш на стрелкова позиция, но ударът на румънеца бе прекалено слаб и Черниаускас улови с лекота.

В 26-ата минута Тиаго Родригес пусна извеждащ пас към Жан Бланко, който се опита да прехвърли Митрев, но не успя да уцели вратата.

В 32-ата минута Давид Яблонски се опита да изненада Черниаускас, пращайки здрава тупалка на от далечно разстояние профуча покрай лявата греда.

В 38-ата минута опасна контраатака на ЦСКА завърши с прострелно подаване по земя на Тиаго в наказателното поле, което беше геройски пресечено от Паулиньо.

До края на първото полувреме двата отбора видимо намалиха темпото и с нетърпение очакваха почивката.

Втората част също започна по прекрасен начин за Левски. В 46-ата минута отново Буш се разписа във вратата на ЦСКА. Румънецът засече с глава добро центриране отдясно на Обертан.

В 58-ата минута страхотно центриране намери Бланко, който игра с глава. Ударът му обаче се оказа неточен и топката мина близо до дясната греда.

В 71-ата минута защитата на Левски проспа един отличен пас на Албег за Рафаел Енрике, който изскочи зад гърба на Афонсо Фигейредо и шутира от няколко метра. Изстрелът му обаче се оказа неточен и топката излезе в аут.

Минута по-късно Сержиу Буш бе близо до хеттрик. Нападателят нахлу опасно в наказателното поле и преодоля Черниаускас. Топката обаче нацели страничния стълб. 

В следващите минути нарушенията се увеличиха и играта значително се накъса. В 85-ата минута отнов Буш продължи да търси своя трети гол и отправи много тежък изстрел, който с мъка бе отразен от Черниаускас.

ЦСКА - Левски 0:2

Голмайстор: Сержиу Буш (7, 46)

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Стойчо Атанасов, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Рубен Пинто, Жан Бланко, Едвин Джеси (Александър Георгиев 21'), Кристиян Малинов (Раул Лое 70'), Енрике Рафаел, Тиаго Родригес (Роланд Алберг 66'), Александър Дюлгеров
Треньор: Стамен Белчев

Левски: Божидар Митрев, Холмар Ейолфсон, Паулиньо (Роман Прохазка 72'), Антонио Вутов (Васил Панайотов 83'), Серджиу Буш, Хали Тиам, Милош Цветкович, Филипе Нашименто (Жорди Гомес 67'), Афонсо Фигейредо,  Давид Яблонски, Габриел Обертан
Треньор: Делио Роси

София, стадион "Васил Левски"
Съдия: Ивайло Стоянов
Жълти картони: Бодуров, Лое, Енрике (ЦСКА); Нашименто, Фигейредо, Обертан (Левски)