„Пуснал съм молба за разтрогване на договора ми с Пирин. Искам първо това да стане и след това ще мисля за бъдещето ми”, заяви за Гонг младият нападател на Пирин Станислав Костов.

Младежкият национал се оказа най-апетитната хапка на зимния трансферен пазар, като интерес към него проявяват трите големи в българския футбол – Левски, ЦСКА и Литекс.

„Наистина имам няколко оферти. Не съм подписвал договор с Левски, както се появи по медиите. Нито с ЦСКА, нито с Литекс”, каза още младокът.


„Все пак не е изключено да си остана в Пирин. На 14-ти януари има общо събрание на акционерите. Ако Пирин продължи да съществува, може да си остана в Благоевград. Няма проблем да бъда тук. Нормално е един млад футболист да иска да се развива, но „орлетата” са вариант за моето бъдеще”, добави синът на един от емблематичните за Пирин футболисти Йордан Костов.

„Не искам да коментирам думите на хора от ръководството на Пирин, че оставяме отбора в труден момент. Ние също можем да ги упрекваме, защото все пак не сме получавали заплати. Аз съм по-млад и съм си от Благоевград. Нашите все още могат да ме изхранват, но в отбора има и хора със семейства и на тях им е по-трудно. Просто трябва да бъдем коректни един към друг, а не да се упрекваме”, сподели Станислав Костов.

„Не искам да коментирам кой отбор е най-близо до сърцето – Левски, ЦСКА или Литекс. Нека да мине арбитража, имам няколко оферти, ако разтрогна тогава ще решавам”, категоричен бе младежкият национал.

„Финансовите условия няма да са определящи за мен при избора ми на отбор. Все още не играя за пари. Искам да се развивам като футболист, да направя най-правилния избор и да израствам. Парите ще си дойдат след време. Един футболист ако играе добре, рано или късно ще започне да печели големи пари”, завърши нападателят на Пирин.