ЦСКА успя да се класира за третия квалификационен кръг на Лига Европа, след като надви австрийския Адмира Вакер с 3:1 в реванша.

Така отборът елиминира своя противник след общ резултат от двата мача 6:1 в своя полза.

Следващият противник на тима ще бъде датският гранд ФК Копенхаген. 

Мауридес вкара две попадения в мача за тима си в мача - в 14-ата и 53-ата минути, а Бакиш намали за домакините в 55-ата минута. Жоржиньо оформи крайния резултат за ЦСКА в 80-ата минута след асистенция на резервата Джеси.

Като цяло домакините показаха, че изобщо не могат да се мерят по класа с българския си противник и отстъпваха във всяко едно отношение.


Срещата започна с добра игра от страна на домакините, които наложиха натиск над столичани в първите минути и още в 3-ата минута се наложи Черниаускас да спасява удар на Яколиш.

В 10-ата минута Мауридес можеше да даде аванс на гостите, но от добра позиция в наказателното поле не успя да засече добре топката с глава и я прати в аут.

Четири минути след това ЦСКА стигна до попадение. Жоржиньо направи страхотен пробив и изведе Десподов зад отбраната, а последният потърси далечния ъгъл. Топката обаче срещна гредата и Мауридес, който бе точно до въпросната ситуация, с тяло добута кълбото и вкара може би най-лесното попадение в кариерата си.

През следващите минути темпото на игра поспадна и двата тима намалиха сериозно оборотите.

В 30-ата минута Пинто можеше да вкара изключително попадение от дистанция, но ударът му бе париран с мъка от противниковия страж.

До самия край на полувремето нямаше повече положения и в крайна сметка резултатът се запази до почивката.

Второто полувреме започна активно за гостите и в 52-ата минута Тиаго можеше да удвои аванса на ЦСКА, но ударът му от добра позиция в наказателното поле премина покрай вратата.

Минута след това Мауридес вкара второто си попадение в мача. Жвиершич направи груба грешка и върна леко към своя страж, а Мауридес изпревари Кутин за топката и след това с лекота го преодоля.

В 55-ата минута обаче Бакиш върна един гол за домакините след хубав удар от границата на наказателното поле.

Концентрацията в следващите минути, в редиците на ЦСКА, бе много ниска и отборът на Ел Маестро допусна доста грешки на терена, но домакините така и не успяваха да стигнат до изравнително попадение.

В 80-ата минута Джеси направи за смях противниковата отбрана и намери Жоржиньо, който от близка дистанция матира противниковия страж, а до края на срещата нямаше повече попадения..

АДМИРА ВАКЕР – ЦСКА 1:3
0:1 Мауридес 14
0:2 Мауридес 53
1:2 Бакиш 55
1:3 Жоржиньо 80

АДМИРА ВАКЕР: Кутин, Спасич, Бауер, Щаркъл (70 - Кадлец), Жвиершич, Бакиш, Хюлманд, Шмид, Майер, Айву (46 – Тьолке), Яколиш

ЦСКА:  Черниаускас, Секулич (75 - Дюлгеров), Перейра, Чорбаджийски, Жеферсон, Пинто, Бикел, Десподов (46 – Антов), Тиаго, Жоржиньо, Мауридес (74 - Джеси)