ЦСКА загуби от Копенхаген с 1:2 и с общ резултат от двата мача 2:4 отпада от Лига Европа.

"Армейците" обаче отново бяха брутално посечени от реферите, след като домакините получиха страхотен подарък - гол от явна засада за 1:0.

Това се случи в 23-ата минута, когато Н`Дойе бе с метър зад защитата на "червените", но съдиите признаха това скандално попадение.

ЦСКА обаче се вдигна и изравни чрез резервата Евандро (58). Всичко приключи шест минути по-късно, когато Н`Дойе бе точен с глава и реши мача.

Така ЦСКА е аут от Лига Европа, но може само да се гордее с представянето си. Феновете на армейците пък за пореден път доказаха, че са уникални и не спряха да подкрепят любимците си.


Срещата започна спокойно, като в първоначалните минути действията се водеха основно в средата на терена.

Постепенно ЦСКА взе инициативата и дори можеше да вкара, но Мауридес бе в положение на засада.

В 12-ата минута Джеси навърза защитата на Копенхаген отляво, след това намери Тиаго, който стреля от границата на вратарското поле, но топката се отклони от играч на домакините.

Това бяха силните моменти на ЦСКА, но червените бяха брутално посечени в 23-ата минута, когато съдиите признаха нередовен гол на Копенхаген.

Тогава Н`Дойе бе с метър зад защитата на българите, но попадението бе признато и датчаните поведоха незаслужено и скандално. До края на полувремето двата отбора си размениха по няколко положения, но не се стигна до нов гол.

След почивката ЦСКА взе инициативата и сериозно натисна датчаните. Резервата Евандро се разигра и на няколко пъти едва не опъна мрежата, а веднъж дори бе съборен в пеналта на Копенхаген, но реферите си затвориха очите.

Логичното обаче се случи в 58-ата минута, когато Мауридес пусна страхотен пас към Евандро и бразилецът технично вкара за 1:1. ЦСКА бе в подем, но защитата на "червените" допусна груба грешка и позволи на Н`Дойе да реши всичко в 64-ата минута.

До края не се случи нищо интересно и така Копенхаген си взе победата. ЦСКА отпада от турнира, но заслужава само суперлативи за тазгодишното си участие в Европа.

Копенхаген - ЦСКА 2:1

Голмайстори: 

1:0 Н`Дойе (23)
1:1 Евандро (58)
2:1 Н`Дойе (64)

КОПЕНХАГЕН: 21. Юронен, 5. Биеланд, 7. Фишер, 8. Томсен, 10. Зека, Н`Дойе, 16. Грегуш, 19. Вавро, 20. Бойлесен, 22. Анкерсен, 29. Сков

ЦСКА: 30. Черниаскaс, 27. Секулич, 25. Перейра, 5. Бодуров, 14. Лясков, 15. Малинов, 16. Пинто, 19. Десподов, 20. Тиаго, 8. Джеси, 9 Мауридес