Левски удари с 1:0 ЦСКА на стадион "Васил Левски" и взе "Вечното дерби" на България. Единственото попадение в мача бе автогол на Черниаускас в 30-ата минута.

Със спечелените три точки Левски свали ЦСКА от първото място и вече е лидер в класирането с 25 пункта. Армейците са втори с 22 точки, но могат да бъдат изместени и от Лудогорец, който има 20, но и мач по-малко.

С този успех Левски отново има предимство в баланса във "Вечното дерби". "Сините" вече имат 54 шампионатни победи, докато "червените" са с 53, а равенствата са 39. Това бе и първи успех на Левски срещу ЦСКА за първенство в последните седем срещи.

Като цяло футболистите на Славиша Стоянович изиграха по-правилно мача, създадоха повече чисти голови положения, вкараха с доза късмет и заслужено си взеха победата и трите точки.

ЦСКА изигра вяло срещата, допусна изключително груби грешки в защита и средата на терена, което доведе и до логична загуба. Така Левски е лидер, а ЦСКА на второ място. 


ЦСКА започна мощно мача и можеше да вкара още в 43-ата секунда. Тогава Мауридес се освободи от защитата на Левски и стреля мощно, но Полачек показа класа и спаси.

Постепенно играта се пренесе основно в средата на терена, където се водеше люта битка за всяка топка. "Сините" по-правилно разиграваха и спокойно затваряха празните пространства, докато армейците бяха твърде припряни и нервни.

В 16-ата минута Божидар Чорбаджийски си изкара глупав жълт картон, като играчите на двата отбора едва не се хванаха за гушите. Последва неточен удар на Кабрал. В 20-ата минута Пинто стреля силно, но топката профуча над вратата на "сините".

Постепенно Левски превзе центъра на терена и заслужено вкара след половин час игра. Тогава Ангел Лясков направи безумна грешка и подари топката на Обертан, който стреля мощно в гредата, последва рикошет в гърба на Черниаускас и гол за "сините".

ЦСКА натисна здраво, но Левски можеше да вкара и второ попадение. В 39-ата минута Костов стреля страхотно с глава, но Черниаускас с мъка спаси. В 41-ата минута Лясков направи нова безумна глупост, като този път всички приключи с жълт картон за Пинто. В края на полувремето Мауридес стреля силно, но в аут.

Втората част започна с натиск на Левски и дори "сините" можеха да вкарат, но Черниаускас спаси удара на Паулиньо. В 50-ата минута ЦСКА скочи за дузпа, за игра с ръка на Горанов, но съдията Ивайло Стоянов не посочи бялата точка.

В ответната атака и левскарите поискаха наказателен удар за нарушение срещу Кабрал, но и този път Стоянов остана безмълвен.

След час игра Нестор Ел Маестро се опита да промени динамиката в играта на ЦСКА, като на терена се появи новата перла на червените Али Соу.

В следващите минути действията се развиваха основно в средата, без каквито и да било голови възможности. През това второ полувреме играта многократно се накъсваше и двата отбора трудно стигаха до някакви ситуации пред една от двете врати.

Към края ЦСКА натисна, но стигна единствено до един неточен удар на Кирил Десподов. Така Левски си взе заслужена победа и измести ЦСКА от първото място.

ЦСКА - Левски 0:1

Черниаускас (30 минута - автогол)

ЦСКА: Витаутас Черниаускас, Борис Секулич, Божидар Чорбаджийски, Николай Бодуров, Ангел Лясков, Кристиян Малинов, Рубен Пинто, Кирил Десподов, Тиаго Родригес, Едвин Джеси, Мауридес

Левски: Мартин Полачек, Милош Цветкович, Давид Яблонски, Холмар Ейолфсон, Иван Горанов, Кали Тиам, Габриел Обертан, Давиде Мариани, Жерсон Кабрал, Паулиньо, Станислав Костов