Стойчо Младенов подготвя голям жест към ЦСКА, но на този етап не желае да го афишира публично. Както е известно, Стойчо на няколко пъти имаше финансови претенции и съдеше армейците за пари.

Негови приближени обаче довериха, че той има намерение да се откаже от част от вземанията си, които има да получава от фалиралото дружество ПФК ЦСКА АД. На Младенов се дължат 240 620 лева, но почти сигурно той ще се откаже от поне 10% от сумата в полза на школата на "армейците".

Дарения ще направят и останалите от неговия треньорски щаб. Синът му Стойчо-младши и Анатоли Нанков имат да получават по 48 528 лева, а Тодор Янчев - 43 170,86 лв. 

Сумите са натрупани от последния престой на Младенов на "Армията". Той беше треньор от юни 2013 г. до март 2015 г. Съдейки по огромния дълг към него, Стойчо не е получил доста голям брой месечни възнаграждения.

Дарение ще направи и бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев (43 717,49 лв.), който в годините неведнъж е отделял средства за хореография за агитката.

Стойчо Младенов в момента е старши треньор на казахстанския Кайсар. Договорът му обаче изтича след броени дни. В последния кръг от шампионата неговият тим гостува на Актобе на 11 ноември.

На този етап няма индикации, че Младенов ще парафира нов контракт с Кайсар. Стойчо ще се прибере в България в началото на следващата седмица, а в близките дни ще стане ясна и точната сума от вземанията си, която ще дари на армейската школа.