Още по темата

 

Треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро бе доволен след успеха с 3:0 над Витоша (Бистрица) в среща от 15-ия кръг на Първа лига, въпреки че победата дойде с голове в заключителния четвърт час.

"Всеки мач е труден. Но съм доволен от концентрацията и професионалното представяне, защото трябваше да спечелим и го сторихме. Резултатът също е справедлив. Сега имаме прекъсване за националните отбори. Това е предимство за нас, защото ще свършим сериозна работа през следващата седмица. Трябваше да се справим със сериозен опонент, който бе добре подреден. Витоша дойде тук да се защитава. Аз бях уверен, че моите футболисти ще вкарат гол. Винаги е по-спокоен мачът, когато вкараш гол рано и обратното. За мен важното беше да оставим опонента далеч от нашата врата и че създавахме положения. Аз също започнах да се изнервям, но бях уверен, че ще се разпишем", сподели треньорът след мача.

"Витоша опита да играе малко по-дълбоко, по-компактно, заложиха повече на дефанзивния футбол, не знам, дали беше по-трудно. Резултатът е доста подобен. Когато имаш за цел да се защитаваш и не допускаш гол, това влияе добре на самочувствието. Първият гол промени всичко и това, че се случи в 80-ата минута не е толкова лошо. Бяхме максимално концентрирани", направи Ел Маестро сравнение с мача за Купата срещу същия съперник.

"От първия ден усещам подкрепата на ръководството, усещам, че ме подкрепят и в личните разговори", завърши специалистът.