ЦСКА постигна победа с 3:0 срещу опашкаря Витоша (Бистрица) на "Българска армия". 

Като цяло "червените" изглеждаха доста беззъби в предни позиции в голяма част от мача, но в заключителните 15 минути показаха лицето си.

Мауридес вкара първото попадение за тима си, след като бе точен в 77-ата минута, а това бе първи негов гол от игра, от доста време насам. Така кариоката отговори по най-добрия начин на критиците. В 89-ата минута Десподов удвои с хубав гол, а Мауридес оформи крайния резултат с втория си гол в мача, в последните секунди.

Срещата бе от 15-я кръг, а след нея ЦСКА е на 2-ата позиция с 35 точки, докато Витоша е на 12-ото място с 13 точки. 


Двубоят започна активно за домакините и в 9-ата минута Бодуров с много хубаво подаване успя да намери Манолев в наказателното поле на противника, но последният не отправи добър удар и Василев с лекота спаси.

Десетина минути след това след удар на Соу топката се отби в противников играч и в крайна сметка излезе в корнер. В 21-ата минута Соу излезе сам срещу Василев, но младият страж на гостите успя да спаси вратата си.

Минута след това Малинов бе изведен чудесно от Десподов и се опита да прехвърли стража на "тигрите", но в крайна сметка не намери очертанията на вратата. През следващите минути темпото леко поспадна. 

Пет минути преди почивката Василев спаси удар на Пинто с глава и отново спаси вратата си, а до почивката нямаше повече интересни положения.

Второто полувреме започна с фрапантен пропуск за домакините и в 48-ата минута Соу излезе сам срещу вратаря, но Василев в крайна сметка успя да спаси.

Соу направи своя пореден пропуск в 60-ата минута след неточен удар от дистанция. 

В следващите минути изобщо не се виждаше как ЦСКА ще поведе в резултата, но Мауридес изъкна тима си. Той реализира след удар с глава от наказателното поле и от близка дистанция в 77-ата минута и така даде аванс на тима си.

Малко след това Джеси бе на косъм да удвои и да убие каквато и да е интрига в мача, но от добра позиция стреля над вратата. 

В 89-ата минута Десподов удвои, след като премина като на парад през двама защитници на Витоша и с елегантен удар от няколко метра реализира.

В 93-ата минута Мауридес оформи крайния резултат с удар от близка дистанция.

ЦСКА - Витоша 3:0
1:0 Мауридес 77
2:0 Десподов 89 
3:0 Мауридес 90+3

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Бодуров, Чорбаджийски, Манолев, Тиаго, Малинов, Пинто, Жоржиньо (46 - Джеси), Десподов, Соу (66 - Мауридес)

Витоша: Василев, Узунов, Гочев, Купенов, Милчев, Котев, Цанков, Лазаров, Садула, Милев, Христов