Треньоръ на ЦСКА Любослав Пенев разкри, че "червените" ще играят с нова тактическа схема срещу Черно море при подновяването на първенството в Първа лига. Двубоят е утре от 15.00 часа във Варна, а спецът даде пресконференция, на която закъсня с час. 

"Тепърва се запознавам с много неща. Доволен съм от това, което виждам - технически и физически, но трябва да работим много в тактически аспект. Убеден съм, че физическата подготовка е на ниво. Времето не е достатъчно до първия мач. Един отбор не се подготвя за 3-4 сериозни тренировки. Това ще го правим в движение. Направили сме някои корекции, утре ще се видят. Ще играем с различна тактическа постройка", коментира Любослав.

Наставникът очаква нови попълнения до затваряне на трансферния прозорец в края на месеца. "Очаквам нови попълнения, но да не избързваме. Когато има нещо сигурно, ще кажа повече. Винаги е добре, когато дойде добър футболист, който да вдигне конкуренцията", каза Пенев.

Треньорът очаква тежък мач утре на стадион "Тича". "Не се играе лесно във Варна. Черно море е корав отбор, има добър треньор, мачовете там винаги са били интересни за мен. Важно е да стартираме успешно пролетния полусезон", коментира Пенев.

ЦСКА заминава за Варна с група от 20 играчи. До последно под въпрос са защитниците Божидар Чорбаджийски и Жеферсон, които лекуват контузии. "Червените" имат проблем и на десния фланг на защитата след разтрогването на договорите на Станислав Манолев и Борис Секулич.

"Имаме Стойчо Атанасов на десния бек. Към нас се присъедини и младият Турицов, който идва от Б група, но е перспективен футболист", каза Любослав Пенев.