ЦСКА удари с 2:0 Берое на стадион "Българска армия" и с този успех се изравни с Лудогорец на върха в класирането. Двата отбора имат по 64 точки, но разградчани са с мач по-малко. Утре Лудогорец гостува на Левски.

Попаденията в срещата забиха Евандро от дузпа в 13-ата минута и Кристиян Малинов в края на мача.

Като цяло ЦСКА доминира в двубоя, създаде половин дузина голови положения, вкара веднъж и в крайна сметка заслужено си взе победата и тритe точки.

От своя страна Берое не показа, че заслужава нещо от този мач и логично загуби. Старозагорци са вече на последното шесто място в първата шестица на Първа лига.


Изненадващо на пейката за началото на мача останаха голмайсторите на двата отбора - Али Соу на ЦСКА и Мартин Камбуров на Берое, които се появиха в игра през втората част.

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев трябваше да извърши принудителна смяна още в началото на мача, след като плеймейкърът Тиаго се контузи и на негово място влезе Валентин Антов.

Берое започна по-добре и първото голово положение бе пред вратата на ЦСКА. Мешка бе изведен от Бандаловски, но подаде неточно към намиращия се на голова позиция Педро Еуженио.

ЦСКА поведе в 13-а минута след точно изпълнена дузпа от Евандро. Бразилецът бе повален в наказателното поле от Баранов и сам реализира от бялата точка. Това е първо попадение за Евандро в Първа лига.

В 37-а минута Иван Бандаловски върна лошо топката към вратаря на Берое Душан Перниш и Енрике пресече топката, но не успя да я насочи в мрежата.

ЦСКА бе близо до втори гол в 61-а минута, но Перниш спаси с вещина удар на Енрике. Малко по-късно Евандро получи удобна топка в наказателното поле, но стреля покрай вратата.

В 70-а минута Берое стигна до попадение, което бе отменено заради засада. Влезлият като резерва Мартин Камбуров прати топката в мрежата с глава, но страничният рефер маркира засада.

Берое завърши мача с човек по-малко, след като току-що появилият се в игра Владимир Гаджев се контузи и напусна терена, а треньорът Александър Томаш вече бе извършил и трите си смени.

Минута преди края на редовното време Кристиян Малинов реши изхода от мача, отбелязвайки второ попадение за ЦСКА.

Халфът проби през центъра комбинира с Енрике и технично завърши с удар в долния ляв ъгъл от границата на наказателното поле. При попадението Малинов се контузи и бе сменен принудително от Божидар Чорбаджийски.

ЦСКА - Берое 2:0

голмайстори: 1:0 Евандро 13-дузпа, 2:0 Кристиян Малинов 89

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Томаш, Бодуров, Лясков, Пинто, Малинов (90-Чорбаджийски), Жоржиньо, Тиаго (6-Антов), Енрике, Евандро (66-Али Соу)

Берое: Перниш, Алкан, Мешка, Цветков, Охене, Бандаловски, Яя Меледже (75-Гаджев), Василев, Баранов (45+1-Желев), Бригидо (59-Камбуров), Еуженио