Ботев (Пловдив) постигна инфарктна домакинска победа над ЦСКА с 3:2 в първия мач между двата тима от 1/2-финалите на турнира за Купата на България. Преди мача голямата звезда на домакините Тодор Неделев бе награден заради своя мач под номер 200 за тима във всички турнири.

Халфът вдъхнови отбора си в началото и в 13-ата минута бе точен от дузпа, а в 26-ата минута с гениално подаване намери Вутов, който удвои аванса на домакините.Той асистира и за победното попадение на домакинския тим. 

Все пак обаче гостите бързо се върнаха в мача и в 32-ата минута Соу бе точен от дузпа, което върна ЦСКА в мача.

В 52-ата минута Бикел от ЦСКА бе изгонен след втори жълт и червен картон, но това изненадващо подейства положително за гостите и те заиграха много по-силно с 10 души на терена. Гостите имаха и претенции за дузпа заради игра с ръце на Перейра, но Ники Йорданов бе категоричен, че той не е успя да реагира заради близката дистанция.

В 69-ата минута Пинто бе точен след прекрасен гол от фаул и изравни. В 84-ата минута обаче Доре бе героят за Ботев и вкара победния гол. 


Срещата започна много интензивно и още в 3-ата минута Соу излезе сам срещу вратаря на Ботев, но при опита си да го прехвърли топката премина покрай страничната греда.

Последваха малко апатични минути в които не се случи нищо интересно на терена, но това бе за доста кратко време.

В 12-ата минута Ботев получи дузпа, след като Чорбаджийски фаулира Марин в наказателното поле и Неделев по безкомпромисен начин вкара от „бялата точка” и даде аванс на домакините.

Последваха силни минути за пловдивчани, които демонстрираха самочувствие след попадението си.

ЦСКА можеше да намали чрез Малинов, но ударът му от фаул около дъгата премина на сантиметри над напречната греда.

В 26-ата минута Ботев зашемети още веднъж гостите. Неделев с прекрасно подаване намери Вутов в наказателното поле, а играещият като фалшива деветка футболист финтира противников играч и с елегантен удар вкара топката в мрежата на Черниаускас от няколко метра.

Все пак обаче ЦСКА бързо се върна в мача. Пет минути след втория гол на Ботев гостите получиха правото да изпълнят дузпа след игра с ръка на Перейра в наказателното поле.

В 32-ата минута Соу по безкомпромисен начин вкара във вратата на Кайзер и на практика върна тима си в мача.

До почивката нямаше повече попадения и резултатът се запази, а второто полувреме започна с натиск на гостуващия тим.

В 52-ата минута Бикел от редиците на гостите получи втори жълт и респективно червен картон, като по този начин остави ЦСКА с човек по-малко.

Точно две минути след това Тонев можеше да се разпише, но от малък ъгъл силният му удар по посока далечния ъгъл на противниковата врата премина покрай целта, макар и с много малко.

В 61-ата минута Соу от един метър нацели напречната греда, а в ситуацията се стигна до игра с две ръце на Перейра, след като Терзиев изби топката в тялото му. Въпреки това обаче Николай Йорданов прецени, че дузпа няма, макар че имаше пълното право да отсъди такава.  

В 69-ата минута Пинто с прекрасен гол от фаул, от границата на наказателното поле, прати топката в мрежата на Кайзер и изравни резултата.

В 84-ата минута Доре и Неделев направиха страхотна двойна комбинация и останал сам срещу вратаря нападателят матира Черниаускас и на практика донесе успеха на "канарчетата:, а до самия край нямаше повече попадения. 

БОТЕВ (ПЛОВДИВ) – ЦСКА 3:2
1:0 Неделев 13 дузпа
2:0 Вутов 26
2:1 Соу 32 дузпа
2:2 Пинто 69
3:2 Доре 84

Ботев (Пловдив): Кайзер, Перейра (70 – Филипов), Димитров, Марин, Терзиев, Балтанов, Кардосо (63 – Доре), Неделев, Тонев (79 - Добрев), Вутов

ЦСКА: Черниаускас, Турицов, Чорбаджийски, Бодуров, Атанасов (81 - Томаш), Малинов, Бикел, Жоржиньо, Пинто, Енрике (90 - Лясков), Соу (68 – Eвандро)