ЦСКА постигна много трудна победа с 1:0 срещу Ботев (Враца) на стадион "Българска армия" в среща от 4-ия кръг на родната efbet Лига.

Единственото попадение за домакините бе дело на Евандро в 71-ата минута, но въпреки това отборът на Люпко Петрович игра много слабо като цяло през целия мач и нямаше да е незаслужено дори да не вземе трите точки.

В състава на ЦСКА шанс получиха Бусато, Турицов, Антов и Уот, които обаче в никакъв случай не оправдаха очакванията, а това бе и дебют за първия, който замени Черниаускас под рамката на вратата.

Гостите от Враца завършиха мача с човек по-малко, след като Ждерич бе изгонен след втори жълт и червен картон в 84-ата минута. 

Така отборът на „червените” записа втора победа за първите четири кръга в родната efbet Лига и отборът има 7 точки от 12 възможни.


Срещата започна изненадващо добре за врачани и в 8-ата минута Генов бе намерен в наказателното поле и вкара във вратата на ЦСКА, но попадението бе отменено заради много тънка засада.

През следващите минути на терена не се случи нищо кой знае колко интересно, но в 14-ата минута реферът отмени опасна атака на гостите заради несъществуваща засада.

В 30-ата минута все пак и ЦСКА създаде нещо интересно и по-точно първото си опасно положение в мача.

Евандро опита да вкара топката с глава, но в удара му нямаше сила и в крайна сметка стражът на гостите спаси.

В последните секунди на продължението на първото полувреме Вълчев намери Генов, който излезе на позиция сам срещу вратаря, но нападателят се засуети и в крайна сметка стреля в аут.

Второто полувреме започна малко по-активно за домакините и Тиаго отправи нелош удар малко след подновяването на играта, който обаче излезе в аут.

През следващите минути обаче домакините бяха тотално беззъби в предни позиции и не успяваха да стигнат до нищо интересно и опасно.

В 71-ата минута все пак ЦСКА стигна до попадение чрез Евандро, който получи подаване на Занев в наказателното поле и с глава не сгреши.

Десетина минути след това Соу можеше да удвои, но силният му удар бе спасен от Костов. 

В 84-ата минута Ждерич от състава на Ботев направи много груб фаул срещу Тиаго и бе изгонен с втори жълт и червен картон. До самия край нямаше повече попадения.

ЦСКА – Ботев (Враца) 1:0
1:0 Евандро 71

ЦСКА: Бусато, Албентоса, Томаш, Занев, Турицов (75 - Малинов), Бикел, Антов, Кери, Фабрини (46 - Тиаго), Евандро, Уот (46 - Соу)

Ботев (Враца): Костов, Васев, Попов, Домовчийски (85 - Янков), Керчев, Вълчев, Гаджев (46 - Ив. Михайлов), Генов, Вушурович, Ждерич, Златински