ЦСКА официално се подсили с австралийския национал Томи Юрич, а новината бе оповестена в сайта на клуба.

28-годишният нападател е с хърватски произход и паспорт, като по този начин няма да заема квота за чужденец извън ЕС в тима.

"Играчът днес премина медицински прегледи, подписа личния си договор и веднага се включи в следобедното занимание на отбора", информираха от "Армията".

През последните три сезона Юрич защитаваше цветовете на Люцерн, където в 64 мача за първенство записа 15 гола и 11 асистенции. Отделно в актива му на швейцарска земя личат 4 попадения за Купата и две в евротурнирите.

Преди това таранът играе за холандския Рода, австралийските Аделаида Юнайтед и Уестърн Сидни Уондърърс, с който печели значителни успехи. Той се разписва 5 пъти в Азиатската шампионска лига, спомагайки за завоюването на трофея през 2014 г. Именно Юрич вкарва решаващия гол за триумфа над Ал-Хилал. Като индивидуално признание е включен в "идеалния отбор" на надпреварата. През декември същата година отборът му се класира на 5-то място на Световното клубно първенство. В началните години на кариерата си 190-сантиметровият футболист е обличал екипите и на Кроатия Сесвете, Локомотив Загреб и Интер Запрешич.

Томи Юрич бе част от тима на Австралия по време на Световното първенство в Русия миналата година, където взе участие и в трите мача срещу Франция, Дания и Перу. През 2015 година с "кенгурута" той ликува като победител в континенталния шампионат на Азия. За Австралия нападателят има досега 41 двубоя и 8 попадения.