ЦСКА стигна до трудна победа над Царско село с 3:0 в двубой от 10-ия кръг на efbet Лига, игран на стадион "Българска армия".

Резултатът до някаква степен залъгва случилото се в срещата. Головете паднаха през второто полувреме, тъй като през първата част футболните достойства бяха доста оскъдни. Все пак "армейците" вдигнаха темпото и Али Соу (48'), Тиаго Родригес (75') и Жеферсон (81') успяха да се разпишат.

Taка ЦСКА стигна до третото място в класирането с актив от 19 точки, с 1 по-малко от втория Левски и 1 повече от Локомотив Пловдив. "Сините" и "смърфовете" обаче тепърва ще играят своите мачове от настоящия кръг. Царско село пък е на предпоследното 13-то място с 8 пункта.

Двубоят започна при спокойно темпо, като "червените" не предприемаха агресивни атаки и търпеливо изчакваха противниковата отбрана да се пречупи в даден момент.

Това се случи в 18-ата минута, когато Уесли Ната сбърка при изнасяне на топката, но поправи грешката си след карамболни изстрели, отправени от Али Соу и Соломон-Отабор. За късмет на Иван Чворович, нито един от шутовете не стигна до неговата врата.

В 34-ата минута Веселин Минев реши да си пробва късмета с изстрел от далечна дистанция. Топката обаче мина високо над вратата на Густаво Бусато. Това бе и едва втори изстрел в срещата.

В 39-ата минута Греъм Кери центрира към наказателното поле и топката стигна до Али Соу, който се опита да вкара с глава, но кълбото попадна точно в ръцете на Чворович.

Най-чистата възможност бе в 44-ата минута, когато нов карамбол в наказателното поле завърши с на Евандро право, но топката отиде директно в ръцете на Чворович. Така първото полувреме завърши без повече голове.

В началото на втората част домакините поведоха в резултата. Жанио Бикел пусна дълго подаване към Евандро. Той успя да стигне до топката и да я центрира към Али Соу, който с глава прати кълбото във вратата на Чворович, който не успя да се намеси убедително.

В 56-ата минута Петър Занев върна към Бусато, но вратарят на ЦСКА не бе на косъм да сгреши фатално. Андерсон стигна до топката и стреля, но стражът на "червените" успя да се намеси.

Две минути по-късно Соу нацели гредата. Нападателят бе изведен прекрасно зад защитата на гостите от Соламон-Отабор. Гамбиецът напредна и стреля. Топката мина покрай Чворович, но се отби в десния страничен стълб.

В 72-ата минуа домакините претендираха за дузпа, след като Греъм Кери изпълни пряк свободен удар и топката нацели широко отворената встрани ръка на Веселин Минев. Съдията Станимир Тренчев обаче остана безмълвен.

В 75-ата минута "червените" удвоиха преднината си. Влезлият като резерва Тиаго Родригес получи добро подаване от Кери. Футболистът отправи плътен диагонален изстрел и не остави шансове на Чворович - 2:0.

В 81-ата минута другата смяна - Жеферсон направи резултата класически. Кери задържа добре топката, центрира остро към наказателното поле, където Тиаго се отмести, за да може топката да продължи пътя си към влезлият преди секунди Жеферсон, който безпроблемно успя да се разпише.

ЦСКА - Царско село 3:0

Голмайстори: Али Соу (48'), Тиаго Родригес (75'), Жеферсон (81')

ЦСКА: Бусато, Турицов (Пинто 84'), Албентоса, Занев, Мазику, Малинов, Бикел, Кери, Евандро (Жеферсон 79'), Соломон-Отабор (Тиаго 62'), Соу
Треньор: Люпко Петрович

Царско село: Чворович, Кавдански, Й. Минев, Карбониери (Христов 69'), В. Минев, Даскалов, Уесли, Юсеин, Антуи, Андерсон (Кацаров 85'), Минчев (Карачанаков 56')
Треньор: Никола Спасов

София, стадион "Българска армия"
Съдия: Станимир Тренчев
Жълти картони:  (ЦСКА); Даскалов, Андерсон, Kавдански (Царско село)