Капитанът на ЦСКА Петър Занев критикува нападателите на "червените" след равенството 0:0 с Левски във Вечното дерби на България.

Ветеранът заяви, че футболистите в предни позиции трябва да проявят лидерски качества.

"Имаше повече единоборства. Като желание - ок. Като игра има какво да се желае. Като играят така наречените грандове, нивото трябва да е много по-високо. Но когато ти свирят всяко единоборство, как да стане? Всяко единоборство, падане и охкане се дава фаул и жълт картон. После другите ни изглеждат бързички".

"Как да стане интересен двубой, когато ти свирят всяко единоборство. Не знам защо го правят - нарочно ли, или да си направят мача по-лесен?! Футболистите трябва да помагаме на съдиите и да се държим нормално, но да стане мъжки двубой, а не да се свири всяко единоборство", каза Занев, който се извини за червения си картон след края на двубоя и поиска хората в атака да демонстрират лидерски качества.

"Мисля, че сме по-добър отбор, но не си вкарваме положенията. От това страдахме и на подготовката. Като цяло създадохме доста положения, но ни липсват последния пас и последния завършващ удар. Липсва ни класа. Явно трябва и в предни позици някои хора да проявят лидерски качества. Али Соу е добър нападател, но няма шанс пред гола. Можем само да се надяваме, че ще започне да вкарва".