Левски посреща ЦСКА в ролята на символичен домакин днес от 14:45 часа на Националния стадион „Васил Левски“.

Поредното издание на Вечното дерби предизвиква винаги голям заряд заради голямото съперничество между „сини“ и „червени“ през годините, но този път то е с по-особен и различен такъв. Левски влиза в срещата с големи неизвестни около своето бъдеще, след като собственикът на „сините“ Васил Божков обяви, че няма да има възможност да финансира клуба, ако бъде приет проектозаконът за хазарта. В крайна сметка това се случи, а Божков бе обявен за общодържавно издирване. Властите в ОАЕ арестуваха него и мажоритарния собственик на Левски Васил Попов, като в момента столичани са в изключително затруднено финансово състояние.

Изпълнителният директор на „сините“ Павел Колев на няколко пъти вече говори пред медиите относно бъдещето на клуба, като за последно заяви, че Левски разполага с 200 000 лв в сметката си до края на сезона. Той уточни, че клубът трябва да плаща на НАП по 143 хил. лева на месец според сключеното споразумение за дълговете на клуба, а това не включва текущите разходи. Впоследствие „синия“ клуб започна по всякакъв начин да събира средства за спасяването на столичния гранд, като последователно бе обявено даряването на средствата за хореография за погасяване задълженията към НАП, парите от артикули в касата на клуба, както и отварянето на дарителска сметка за набиране на средства, която за 24 часа събра близо 90 000 лв.

Излезе и предложение от Efbet на стойност 8.5 млн. лв, за да стане спонсор на Левски. Днес преди Вечното дерби „синия клуб“, съвместно с НКП, ще проведе шествие под надслов „Левски, ти си всичко за нас“. Походът ще стартира в 12:30 часа, а маршрутът на шествието е от бул. „Тодор Александров“ по бул. „Княз Ал. Дондуков“ , бул.„Васил Левски“, ул. „Ген. Йосиф В. Гурко“, бул. „ Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „ Драган Цанков” , с крайна точка Национален стадион „Васил Левски“. Председателят на Националния клуб на привържениците Степан Хиндлиян бе категоричен, че шествието не е протест, а призив за обединение на левскарската общност.Ще се отрази ли неяснотата около бъдещето на клуба на Левски в утрешното дерби с ЦСКА или тимът ще излезе пределно мотивиран и концентриран на Националния стадион? Отговорът на този въпрос предстои в днешния следобед от 14:45 часа. /БГНЕС