Още по темата

 

Вратарят на ЦСКА Густаво Бусато даде кратко интервю за бразилската медия Lance по повод серията си от 794 минути без допуснат гол.

Това е постижение №6 в историята на родния елит. Ако Бусато запази суха мрежа срещу Ботев (Пловдив), той ще изпревари Стоян Колев (869) и ще остане само на минута от молдовския страж на “червените” Евгений Хмарук, който през сезон 2004/05 постигна 885 минути без попадение във вратата си.

“Важното за мен е да се представям добре във всеки мач и да се отплатя за доверието, което ЦСКА ми гласува, когато ме привлече. Трябва да си призная, че не мисля за рекорди и статистики. Моята цел е да играя по най-добрия начин и да отговарям на всяко предизвикателство. Цифрите са само последица от това, което полагам като труд”, заяви Бусато, цитиран от "Тема спорт".

“В България изживявам нещо много специално както на терена, така и извън него. Адаптацията ми протече доста бързо, тъй като бях добре приет. Благодаря на Господ за постиженията ми. Извън терена пък скоро се сдобих с дъщеричка и това даде нов смисъл на нашето семейство”, допълни бразилецът.