Царско село шокира ЦСКА и постигна много изненадваща победа с 2:1 на стадиона в Бистрица.

Това стана в среща от 23-ия кръг на efbet Лига.

След този мач "червените" са 4-и в класирането с актив от 43 точки и отборът пропусна чудесна възможност се нареди втори в таблицата.

Андерсон даде аванс на домакините още в 6-ата минута, но в 20-ата Белтраме изравни.

Победното попадение за "царете" бе дело на Бахамбула в 42-ата минута.

В този мач дебютира новото попълнение на гостите Върнон Анита, който влезе като смяна, но и той не успя да помогне на тима си. 

Не може да не се отбележи, че играч на домакините показа жест към публиката на "червените", която започна да скандира обиди на расистка основа по негов адрес, но срещата не бе прекратена. В самия край феновете на ЦСКА започнаха да замерят Милош Крушчич със снежни топки и бутилки, които бяха съпроводени с викове "оставка". 


Срещата между двата отбора започна изключително динамично и още в 6-ата минута символичните домакини от Царско село откриха резултата чрез Андерсон.

Бахамбула стреля на два пъти, но ударът му бяха блокирани от играч на ЦСКА и след това Кордейро с прецизен удар в десния ъгъл успя да реализира.

Точно четири минути след това ЦСКА като по чудо не изравни. Соу отправи много силен удар, който Пласид успя да избие, но кълбото се разходи през цялата голлиния и след това бе изчистено от бранител на домакините в корнер.

Все пак обаче ЦСКА закономерно стигна до изравнително попадение чрез новата си "перла" Белтраме, който в 20-ата минута бе намерен от Джеси в наказателното поле и отправи удар от пет метра. Пласид първо изби топката, но след това тя рикошира в италианеца и влезе във вратата.

През следващите минути нямаше кой знае какви опасности, като в 33-ата минута удар на Пинто премина покрай вратата.

"Царете" обаче отново шокираха именития си противник три минути преди почивката чрез Бахумбала, който с удар от въздуха от около 15 метра върна аванса на тима си.

Второто полувреме започна добре за домакините и в 48-ата минута Андерсон отправи удар, който рикошира в противник и топката излезе в корнер.

През следващите минути гостите се опитаха всячески да стигнат до чисти шансове за попадение, но трудно се добираха до такива.

Чистите опасности пред двете врати липсваха, а ЦСКА изглеждаше изключително беззъб в предни позиции.

В 70-ата минута Евандро стреля от пряк свободен удар, но стражът на домакините спаси вратата си. 

В последните минути Соу и Юрич имаха чудесни шансове, но не ги реализираха. 

Царско село - ЦСКА 2:1
0:1 Андерсон 6
1:1 Белтраме 11
2:1 Бахумбала 42

Царско село: Пласид, Родригес, Кавдански, Гьонов, Бахамбула, Маренго, Георгиев, Даскалов, Ната, Андерсон (90+2 - Мечев), Будинов

ЦСКА: Бусато, Жеферсон, Гълъбов, Антов, Мазику, Рафаел (46 - Евандро), Белтраме (61 - Юрич), Малинов (61 - Анита), Соу, Джеси, Пинто