Още по темата

 

Бившото крило на ЦСКА Вив Соломон-Отабор се оплака пред Daily Mail, че в България редовно е бил обиждан на расова основа. Той напусна "Българска армия" заради пандемията от коронавирус по финансови причини. 

"Обиждаха ме на расова основа по три пъти на мач, беше сърцераздирателно. Чудиш се защо им е на тези хора да те съсипват на база на цвета на кожата ти. Трябваше да се отстраня и от подобни коментари в социалните мрежи, но и това не е особено лесно", започна Отабор.

"Клубът беше много отзивчив и ми помагаше в такива случаи. Президентът и моите съотборници ме успокояваха, че това са глупави хора, а българската федерация налагаше глоби. Не беше достатъчно, но поне показваше някаква загриженост".

"ЦСКА е огромен клуб и беше голяма възможност за мен да работя с Люпко Петрович. Контролът във връзка с храненето беше по-стриктен, отколкото до момента в Англия. Върнах се на Острова с променен манталитет, излязох от комфортната си зона и се надявам това да ми помогне да достигна до върха отново", заяви Отабор.