Музиканти и творци отправиха предизвикателство към Кубрат Пулев преди мача му за световната титла срещу Антъни Джошуа. Молбата е той да излезе на ринга с българска песен, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Бяхме на пресконференция, на която да обсъдим проектозакона за квоти за повече българска музика в ефира. На Ясен му хрумна, че платформата на Кубрат би била достигнала до повече хора, защото този момент е сублимен, всички помнят на коя песен е излязъл. Той би ни подкрепил, защото осъзнава важността на това да сме заедно", обясни певицата Прея Осасей, която взе участие в посланието към Кобрата.

Кубрат Пулев не закъсня с отговора си към творците. Той посочи, че не само ще изпълни молбата, но и заяви, че няма как да излезе на ринга с друга песен.

"Това изобщо не стои като въпрос пред мен. След 3-4 месеца целият свят ще чуе български песни, ще е нещо велико. Ще има много български символи, които се надявам българинът да оцени", сподели Кобрата.
"Преоткрих, че съм по-емоционален човек на моменти. Музиката определено е нещо, което отключва в мен съвсем различни чувства", призна си Пулев.

"Ще си пробвам късмета и ще го призова да излезе на моя песен", пошегува се Прея. Певицата планира да изкара нов албум в средата на тази година.

"Българите сме супер кадърни хора, много талантливи, имаме много потенциал. Ние не вярваме в това по някаква причина. Имаме нужда от мотивация, не ни липсва талант, култура и история", изтъкна певицата.