Арсенал изпусна успеха срещу Атлетико (Мадрид) в първия 1/2-финален мач от Лига Европа, който се игра на "Емиратс", и стигна до реми 1:1, макар че водеше в резултата почти до самия край.

Първото попадение в мача бе дело на Лаказет, който се разписа в 61-ата минута и така даде преднина на своя тим в битката за класирането на финала, на втория по сила европейски турнир. В 82-ата минута обаче Гризман изравни. 

Практически спечелване на трофея е шансът за лондончани да играят догодина в Шампионската лига и да изпратят по подобаващ начин своя наставник Арсен Венгер, който кара последния си сезон начело на тима.

Гостите играха с човек по-малко почти през цялото време, след като Вършалко бе изгонен след пресилен втори жълт картон в 10-ата минута, а освен това и Диего Симеоне бе изгонен, след като реагира бурно при изгонването на хърватина и фаул срещу негов играч минути след това. 


Срещата започна с натиск на домакините и още в 6-ата минута Уелбек видя Лаказет в наказателното поле, но ударът на французина облиза гредата.

Бившият голмайстор на Лион имаше малко след това нов шанс, но този път Облак успя да се справи супер при неговия удар и спаси.

В 10-ата минута гостите останаха с човек по-малко на терена, след като Вършалко бе изгонен след доста спорен втори жълт картон заради нарушение срещу Лаказет в центъра на терена.

Реферът не се трогна и от протестите на Диего Симеоне, който реагира много бурно и в следствие на това бе пратен на трибуните. Чоло вбеси съдията, след като реагира бурно при изгонването на своя футболист и след това срещу нарушение срещу негов играч.

Очакванията за масиран натиск в наказателното поле на противника от страна на домакините не се оправдаха.

В 33-ата минута Гризман пробва мерника си, но Оспина бе на мястото си и успя да спаси, а до почивката не се стигна до попадение и домакините така и не вкараха така търсения гол, след като останаха с човек повече на терена.

В 52-ата минута Рамзи отправи лек удар по посока вратата на Атлетико, а Облак без проблем се справи.

През следващите минути домакините понатиснаха противника си, но гостуващият тим се бе затворил добре в своята половина и изчакваше лондончани на контраатака.

В 61-ата минута Лаказет засече прекрасно центриране на Уилшър и с глава успя да матира противниковия страж и даде аванс на своя отбор.

Минути след това Йозил намери Рамзи в наказателното поле, но в крайна сметка уелсецът извърши фаул в атака срещу Облак и реферът спря страхотния шанс на домакините. 

В 70-ата минута Годин с решителен шпагат предотврати почти сигурен гол, тъй като ако не се бе намесил топката щеше да стигне до непокрития Уелбек, който се канеше да вкара кълбото в мрежата. 

Минути след това удар на Лаказет профуча на сантиметри от страничната греда на противниковата врата. 

В 76-ата минута Джака отправи силен удар от дистанция, но топката премина над напречната греда. 

В 82-ата минута Гризман се пребори с Кошчелни и от близка дистанция прати топката в мрежата, за да изравни резултата.

Пет минути след това Облак по фантастичен начин спаси удара на Рамзи с глава и предотврати победния гол в мача, а до самия край нямаше повече попадения. 

Арсенал - Атлетико Мадрид 1:1
1:0 Лаказет 61
1:1 Гризман 82

Арсенал: Оспина, Монреал, Кошчелни, Мустафи, Бейерин, Уилшър, Джака, Рамзи, Йозил, Лаказет, Уелбек

Атлетико Мадрид: Облак, Лукас, Годин, Хименес, Вършалко, Коке, Саул, Томас, Кореа (75 - Савич), Гризман, Гамейро (65 - Габи)