Флориан Товен призна, че е играл с ръка при първия гол за Олимпик Марсилия при победата с 2:0 над гостуващия ФК Залцбург в първия полуфинал на турнира по футбол Лига Европа.

Товен откри резултата в 15-ата минута, когато засече с глава центриране на Димитри Пайет от фаул.

"Дадохме всичко от себе си за тази победа и това е най-важното. Щастливи сме. Моят гол? Видях, че Пайет ще центрира към далечната греда и ударих топката с глава, след което тя се докосна леко от ръката ми и влезе в мрежата. Залцбург е добър отбор и ни създаде доста проблеми, но ние бяхме готови, защото знаехме, че ще няма да бъде лесно", коментира Товен.

Старши треньорът на французите Руди Гарсия предупреди, че още нищо не е решено и е рано да се мисли за финала, който ще се играе в Лион през следващия месец. "Резултатът е добър. Искахме да победим и го направихме. Хубавото е, че не допуснахме гол. В някои ситуации имахме късмет, но като цяло играхме добре. Хареса ми всичко в нашето представяне, дори когато се получаваха напрегнати моменти. Наясно сме, че нищо не е решено. Може би ще се наложи да вкараме гол като гост. Ще бъде страхотно да стигнем до финала, който е във Франция, но все още е рано да мислим за това", каза Гарсия.