Олимпик (Марсилия) - Атлетико (Мадрид), финал на Лига Европа, стадион "Парк Олимпик Лион", Лион. 21:45 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Марсилия: Пеле, Амави, Густаво, Рами, Сар, Лопес, Сансон, Окампос, Пайе, Товен и Жермен

Атлетико (Мадрид): Облак, Савич, Годин, Хуанфран, Луис, Кореа, Габи, Нигес, Коке, Гризман и Коста 

Прогноза на Gol.bg:
Без никакво съмнение испанският тим е фаворит за успеха в този финал, но определено Олимпик с опитния Руди Гарсия изобщо не е за подценяване.

Роландо и Митроглу са под сериозна въпросителна в състава на марсилци за днешния финален сблъсък, но все пак лекарският щаб ще направи и невъзможното да ги вдигне на крака за мача на сезона.

Хименес и Витоло от състава на Атлетико също са под въпрос и за тях не е ясно, дали ще могат да игрят в днешния мач. 

Това ще бъде и първата среща между тези два тима в Европа от сезон 2008/09, когато испанците постигнаха победа и реми срещу Марсилия в груповата фаза на Шампионската лига. 

Марсилци до момента имат два загубени финала във втория по сила европейски турнир - през 1999 година от Парма и през 2004 година от Валенсия, като това ще бъде и трети опит на тима да триумфира в турнира. 

Ако днес марсилци победят, то тогава те ще станат и първият френски отбор спечелил голям турнир след ПСЖ, който взе КНК през 1996 година, когато на финала надви Рапид (Виена). 

Освен това срещата ще бъде и първи финал между френски и испански финал от 2004 година, когато Валенсия надви Марсилия на финала за тогавашната Купа на УЕФА, както бе и името на турнира. 

Това ще бъде четвърти еврофинал за Диего Симеоне начело на Атлетико, откакто пое тима през сезон 2011/12. До момента аржентинецът загуби два финала в Шампионската лига и спечели един в Лига Европа. 

Марсилия има доста негативна статистика срещу испанските отбори и е спечелил само 4 от 15-те си мача срещу тимове от Пиринеите в европейските клубни турнири, като има и 8 поражения.

Нашата прогноза за този мач е успех с 2:0 за Атлетико.

Прогноза: Марсилия - Атлетико (Мадрид) 0:2