ЦСКА продължи с мъка във втория квалификационен кръг на Лига Европа, след като победи след дузпи с 5:3 латвийския Рига при гостуването си на ФК Рига на стадион „Сконто”.

В редовното време домакините победиха с 1:0 и се стигна до продължения от по 15 минути и дузпи. При дузпите за ЦСКА точни бяха Малинов, Бодуров, Жеферсон, Джеси и Десподов.

„Армейците” изоставаха в резултата, след като минута преди почивката Черномордис откри за латвийците. В 88-ата минута отборът на ЦСКА получи дузпа, но Десподов я пропусна доста шокиращо и пропусна да улесни задачата на своя тим. 

Отборът на Ел Маестро остана и с човек по-малко в 74-ата минута заради втори жълт и червен картон на Тиаго Родригес, но равенството на терена се възстанови след червения картон на Панич в 109-ата минута.

Следващият противник на тима е австрийският Адмира Вакер.


Срещата между двата тима започна доста скучновато и темпото на игра през първите минути не бе никак високо.

Първата по-опасна атака за „червените” дойде в 18-ата минута, когато Секулич намери с извеждащо подаване Рубен Пинто, а той центрира към Тиаго в наказателното поле. Последният обаче бе изпреварен от противников защитник за топката.

В следващите минути головите положения пред двете врати липсваха, но латвийците изненадаха неприятно по-класния си противник минута преди края на редовното време, на първото полувреме.

Домакините стигнаха до ъглов удар, а централният бранител Черномордис се извиси пред вратарското поле след центриране от него и отправи удар с глава. Черниаускас не се намеси никак добре и допусна лек гол във вратата си.

Няколко минути след почивката Бодуров стреля с глава, след като засече топката от ъглов удар, но ударът му бе слаб и не застраши Озолс.

В 59-ата минута Тиаго вкара страхотен гол от дистанция, но броени секунди преди неговия удар бе даден сигнал за нарушение на Десподов.

В 73-ата минута Малинов можеше да се превърне в герой за гостите, но ударът му бе спасен по страхотен начин от Озолс.

Ситуацията за ЦСКА съвсем се усложни, след като Тиаго направи груб фаул минута по-късно и получи втори жълт и червен картон.

В 88-ата минута Десподов бе фаулиран от противниковия страж и ЦСКА получи дузпа. Самата „жертва” в ситуацията се нагърби да отправи удар от бялата точка, но стражът успя да спаси слабото изпълнение на национала.

В крайна сметка се стигна до две продължения от по 15 минути. В тях ЦСКА бе по-добрият отбор, но в 114-ата минута Озолс спаси страхотен удар на Джеси. Малко преди това Панич от домакините бе изгонен след втори жълт и червен картон.

По време на продълженията голове не паднаха и се стигна до дузпи. При дузпите ЦСКА си вкара и петте наказателни удара чрез Малинов, Жеферсон, Бодуров, Джеси и Десподов, а домакините пропуснаха една от дузпите си.

ФК РИГА – ЦСКА 1:0 (3:5 след дузпи)
1:0 Черномордис 44

При дузпите за ЦСКА точни бяха: Малинов, Бодуров, Жеферсон, Джеси и Десподов

ФК РИГА: Озолс, Габовс (65 – Карклинш), Байенко, Черномордис, Куракинс, Вашщюк, Шарич, Енин, Дейвис, Панич, Лемаич

ЦСКА: Черниаускас, Жеферсон, Бодуров, Чорбаджийски, Секулич (93 – Перейра), Антов (60 – Енрике Рафаел (104 – Бикел), Пинто, Родригес, Малинов, Жоржиньо (61 – Джеси), Десподов