Рен шокира неприятно Арсенал в първата 1/8-финална среща от Лига Европа между двата тима и постигна успех у дома с 3:1.

Иуоби откри за гостите още във 2-ата минута, но в 41-ата Сократис получи втори жълт и респективно червен картон и остави лондончани с човек по-малко.

Това се оказа фатално за гостуващия тим и само минута след картона Бурижо с хубав удар от границата на наказателното поле успя да изравни резултата.

В 65-ата минута Кошчелни си вкара автогол и така донесе обрата  на домакинския тим. Сар довърши клетите лондончани в 88-ата минута.

Пред Арсенал стои перспективата за задължителна победа на реванша в Лондон, за да може тимът да се класира за 1/4-финалите. Отборът има пред себе си трудната задача да навакса много тежък пасив от две попадения.


Срещата започна по най-добрия възможен начин за лондончани и те стигнаха до така желания ранен гол още в 3-ата минута.

Иуоби вкара много куриозно попадение. Той се освободи от трима противникови играчи и след това опита пас към далечната греда, но топката придоби странна траектория и директно влезе в мрежата.

В 12-ата минута Обемеянг можеше да „убие” интригата в този мач с втори гол, след като излезе на чудесна позиция в наказателното поле. Кубек обаче се намеси блестящо и в крайна сметка спаси удара на габонеца.

Срещата продължи с високо темпо и в 30-ата минута и Мустафи бе близо до гола, но ударът му мина много близо покрай страничната греда.

Броени минути след това Бен Арфа можеше да изравни, но неговият удар от фаул бе спасен от Чех.

В 41-ата минута Сократис бе изгонен след втори жълт и червен картон, а минута след това със здрава тупалка от границата на наказателното поле Бурижо успя да „препарира” Чех и да изравни.

Второто полувреме започна доста добре за Рен и бретанци натиснаха своя опонент в първите минути.

В 50-ата минута удар на Бурижо бе спасен от Чех, а в следващите минути домакините създадоха няколко доста добри атаки и принудиха своя противник да се брани с всички сили.

В 65-ата минута Кошчелни си вкара автогол и така домакините направиха обрата в срещата пълен. Той засече една центрирана топка с крак на далечната греда при опит да я избие и си я вкара във вратата.

Минути след това Бен Арфа можеше да „убие” интригата с трети гол за домакините, но Чех се справи блестящо.

В 88-ата минута Рен вкара трети гол в този мач след попадение на Сар. Той бе намерен от Силики с прекрасно центриране в наказателното поле и с глава реализира и оформи крайния резултат.

РЕН – АРСЕНАЛ 3:1
0:1 Иуоби 3
1:1 Бурижо 42
2:1 Кошчелни 65 автогол
3:1 Сар 88

Рен: Кубек, Да Силва, Мексер, Зефан, Бенсебаини, Бен Арфа, Грение, Андре, Бурижо (73 – Силики), Хину, Сар

Арсенал: Чех, Монреал, Сократис, Кошчеслни, Мустафи, Йозил (70 - Рамзи), Мхитарян, Джака, Иуоби (52 – Гендузи), Торейра, Обамеянг (79 - Колашинац)