Челси - Айнтрахт (Франкфурт), среща-реванш от 1/2-финалите на Лига Европа, стадион "Стамфорд Бридж", 22:00 часа българско време.

Прогноза на Gol.bg:
Двата тима врътнаха реми с по един гол в първия мач от турнира във Франкфурт, а днес "сините" излизат в ролята на фаворит за успеха и ще бъде много изненадващо, ако не успеят да го постигнат и да се класират за финала на турнира. 

Рюдигер, Хъдсън-Одой и Канте са аут от състава на лондончани за днешния мач, а гостите ще бъдат без Тавата, Стендера и Рус. Определено се очаква доста тежък сблъсък за "франките", които са тотални аутсайдери на "Стамфорд Бридж".

Последните четири отбора, които врътнаха ремита при първите си полуфинали в турнира, при визитите си, успяха да се справят на свой терен и да се класират на финала на втория по сила европейски турнир.

Челси може да достигне до първия си голям еврофинал от 2013 година, когато отборът победи Бенфика с 2:1 под ръководството на Рафаел Бенитес и в крайна сметка триумфира в надпреварата от Лига Европа.

Айнтрахт от своя страна ще търси първия си европейски финал от 1980 година насам. Интересно е да се отбележи, че Челси никога не е губил от германски противник у дома в европейските клубни турнири и има 7 победи и 2 ремита.

Отборът от Франкфурт загуби последните си четири гостувания в Англия и вкара едва едно попадение в тези срещи, а допусна цели 11 гола.

Нашата прогноза за този мач е успех за домакините с класически резултат.

Прогноза: Челси - Айнтрахт 3:0