Себастиан Фетел изведе Ферари на върха във втория ден от тестовете във Формула 1 в Барселона, които обаче се проведоха при студено време и дори сняг. 

Германецът изпревари с 3 десети Валтери Ботас от Мерцедес, като все пак финландецът бе с по-бавните гуми. Пилотите на лидерите от миналия сезон завъртяха най-много обиколки, като бяха единствените, които направиха тур под 80 секунди. 

„Колата работи отлично, така че по отношение на надеждността нямаме никакви проблеми. Мисля, че сме направили стъпка напред и всичко върви много добре“ заяви Фетел. 

Интересно е, че Стофел Вандорн даде трето най-добро време за Макларън, на около 6 десети от Фетел, но все пак го направи с най-бързите гуми, 3 степени по-меки от тези на Себ. Следобед пък отборът имаше лек технически проблем. 

Повреда се получи и в колата на Макс Верстапен, който все пак успя след това да направи 67 обиколки и да даде четвърто време с гуми медиум. Карлос Сайнц с Рено остана 5-и, на секунда и половина. 

Първия си тест във Формула 1 от 2011-а година направи Роберт Кубица, който даде 7-о време, правейки 48 тура, но поне бе по-бърз от човека, който го победи в битката за мястото в Уилямс – Сергей Сироткин.