Люис Хамилтън очаква Мерцедес за вдигне нивото си и не е сигурен в предимството на Сребърните стрели в началото на сезона във Формула 1. 

Това обяви четирикратният световен шампион, който в неделя в Австралия ще започне похода си към пета титла. Мнозина смятат, че германският тим остава пред останалите, но британецът демонстрира предпазливост на пресконференцията преди надпреварата. 

„Всяка година трябва да покачваме нивото на представянето си. Миналата година Ред Бул изоставаше сериозно в първия старт, но в края на сезона бе точно зад нас. Тяхното развитие отново бе страхотно. Разбирам, че на този етап от сезона всеки иска да постави друг под напрежение и ние сме идеална цел, тъй като сме шампионите“ коментира Люис. 

„Мисля обаче, че напрежението е споделено между всички нас. В Ред Бул са прогресирали сериозно и очаквам да са много бързи, още повече, че разполагат с два отлични пилота. Миналата година Ферари бяха близо, така че и сега очаквам те да са в битката. Смятам, че те са много близо до нас и дори се сме на едно ниво, така че ще бъде оспорвано“ добави той. 

„За мен е важно просто да съм максимално подготвен, да зная какво да очаквам от колата и да правя стъпките в правилната посока“ изтъкна Хамилтън.