В Мерцедес се взели необходимите мерки да не допуснат отново грешката, която струваше победата на Люис Хамилтън в Австралия, обяви Тото Волф. 

Технически проблем тогава остави британец зад Себастиан Фетел след виртуалния сейфти-кар, но за боса на Сребърните стрели това е било само потвърждение на едно от правилата във Формула 1. 

„Това е най-трудната автомобилна надпревара в света,  в която всяка грешка се наказва. Ние очаквахме сериозно битка и това се потвърди, сме разочаровани, тъй като знаехме, че имаме скоростта да спечелим. Допуснахме обаче неточности и не показахме максимума си” обясни Волф. 

„Сега се надявам, че тази грешка няма да се повтори и предприехме необходимите мерки за това. След такива моменти просто трупаш опит, тъй като грешките се превръщат в нещо като тренировка” добави босът на Мерцедес, който очаква сериозна битка със Скудерията в неделя в Бахрейн. 

„Това състезание изисква сериозна мощ от моторите, тъй като пистата разполага с дълги прави. В Мелбърн се видя, че Ферари са силни, така че и сега мисля, че ще бъде оспорвана битка. През годините на това трасе са ставали някои много интересни надпревари и дано и сега да бъде така”.