Макс Верстапен показа доброто си лице, като бе най-бърз и в двете свободни тренировки преди Гран При на Канада във Формула 1 в неделя. 

Холандецът, който отнесе много критики за представянето си, демонстрира скоростта, която притежава и завъртя най-добра обиколка с 1:12.198 с най-меките гуми - хиперсофт. 

На 130 хилядни от него остана Кими Райконен, а трети на 4 десети бе съотборникът му Дани Рикардо, който имаше проблеми с мотора и пропусна по-голямата част от сесията, но кара в последните 20 минути. Така Ред Бул определено дадоха заявка за добро представяне в Монреал. 

Световният шампион Люис Хамилтън с Мерцедес даде четвърто време, на малко повече от половин секунда изоставане, но кара с най-твърдите гуми - суперсофт и като цяло Сребърните стрели не използваха хиперсофт, тъй като имат само по 5 комплекта от тях. 

Себастиан Фетел, който ще използва новия мотор на Ферари, не бе никак впечатляващ, като даде 5-о време на почти 8 десети от Верстапен. "Не сме там, където искаме" призна след това германецът. 

Валтери Ботас бе 6-и със средни по твърдост гуми - ултрасофт, като за всички останали изоставането бе над 1,4 секунди. Квалификацията е в събота вечерта от 21:00 часа българско време.