Люис Хамилтън бе бесен след удара на Кими Райконен, който развали състезанието му на „Силвърстоун“ и намекна, че от Ферари умишлено са действали така, за да го извадят от битката за победата. Това определено означава, че между Мерцедес и Скудерията започвна война. 

Както е известно Хамилтън стартира лошо на домашното си състезание, загуби 2 позиции, а в битката с Кими, финландецът блокира предните си гуми, удари световния шампион и го завъртя. Люис успя все пак да стигне до втората позиция, но след надпреварата не можеше да си намери място от яд и дори пропусна импровизираната пресконференция. 

След награждането обаче, той все пак каза няколко думи пред Мартин Брандъл, които бяха съвсем красноречиви: „Това бе интересна тактика от тях, но ние ще направим всичко, за да се борим. Вече в две състезания Ферари удря Мерцедес и аз и Валтери сме големите губещи. Това е“ каза той. 

„Това наистина е вторият такъв случай, в който губим много точки. Ако мога да използвам думите на Джеймс Алисън (техническият директор на Мерцедес) това е или нарочно, или се дължи на некомпетентност“ каза шефът на отбора Тото Волф. 

Впоследствие от Мерцедес обясниха в Туитър, че не обвиняват Ферари в умишлени действия, но случилото се определено увеличава още повече напрежението между водещите два отбора.